Château du Raux is een familiebedrijf en is sinds 1879 overgegaan van moeder op dochter. Het wijnhuis ligt in Cussac-Fort-Médoc tussen de dorpen Pauillac en Margaux. De wijngaarden beslaan een oppervlakte van circa 20 hectare en is beplant met wijnstokken die een gemiddelde leeftijd hebben van 27 jaar oud. Op de wijngaard worden de druivensoorten Merlot en Cabernet Sauvignon verbouwt.
De wijn is zeer typerend voor de Médoc. Hij is prachtig dieprood van kleur, weldoortimmerd en vlezig en hij heeft een opvallend verfijnde afdronk met zachte tannines. Hij ontwikkelt zich fraai geleidelijk en heeft wel wat tijd nodig om zich volledig te kunnen ontplooien. De ware wijnliefhebber weet hem zeker te waarderen.
Château Fongiras Médoc heeft een intense en volle smaak met een lange afdronk. De geur is zeer complex met aroma’s van zwart fruit zoals bramen en cassis, maar ook kruidige tonen zoals kaneel en fijne houttonen.
Château Fongiras Médoc is gemaakt van Cabernet Sauvignon (55%) en Merlot (45%) druiven.
Drink deze wijn op een temperatuur van 17-18°C
Lekker bij lamsvlees, gegrild vlees, wild of Franse kazen.
Deze prachtige rode wijn is een blend van Merlot en Cabernet Sauvignon, aangevuld met Petit Verdot druiven. De gemiddelde leeftijd van de wijnstokken is 32 jaar. De fermentatie vindt plaats in roestvrijstalen tanks bij gecontroleerde temperatuur, en de rijping van de wijn is in uitsluitend Franse eikenvaten.
Mooie dieprode kleur. Het bouquet is kruidig en houtachtig met tonen van zwart fruit. In de mond heeft deze wijn een harmonieuze structuur. Een ronde en zijdeachtige wijn.
Als de wijn nog jong is, kan hij het best geschonken worden bij gevogelte en stoofschotels. Naarmate de wijn ouder wordt, is hij ook erg mooi te combineren met wildgerechten.
Uitstekende klassieke Haut-Médoc, gemaakt van Cabernet Sauvignon 70%, Merlot 26%, Petit Verdot 4%.
Volwassen Bordeaux, krachtig en vol. Geuren van bramen en kruiden als laurier en nootmuskaat. Stevige wijn die zijn herkomst eer aan doet. Zeer lange afdronk. Een Bordeaux waarbij lekker gegeten kan worden.
Château Piney Grand Cru is een krachtige Bordeaux wijn met een mooie kruidige smaak die wordt veroorzaakt door de Cabernet druif. Verder heeft de wijn een soepele, elegante smaak die uitstekend in balans is. De geur heeft aroma’s van klein rood fruit met zwart fruit zoals bosbessen en bramen.
Deze wijn is gemaakt van Merlot (55%), Cabernet Sauvignon en Cabernet Franc druiven.
Drink deze rode wijn op een temperatuur van 16-18°C. We adviseren de wijn een uur voor serveren te decanteren.
Deze wijn is lekker bij stevige kaassoorten, wild, stoofpotten of rood vlees met een stevige saus.
Druivenrassen/Vinificatie
De wijn is gemaakt van deels gedroogde Sangiovese en Primitivo druiven. De druiven komen uit Salento in de regio Puglia.
Proefnotitie
De wijn heeft een dieprode kleur met bruine accenten. Het bouquet heeft aroma’s van rijp rood fruit. De smaak is intens en rijk met zachte tannine.
Wijn/Spijs
Deze wijn gaat heerlijk samen met rood vlees en gerijpte kazen.
Een Chianti van hoog niveau welke verschillende prijzen gewonnen heeft!
De topper van Da Vinci, deze wijn is ongeveer 18 maanden hout gelagerd en de top wijn van dit wijnhuis. Dat dit het paradepaartje is ruik je direct, veel fruit (o.a. kersen) met een ondertoon van vanille en kruiden. Een gebalanceerde smaak heeft deze Da Vinci Chianti Riserva met rijpe tannine structuur die in goede balans zijn met het fruit en de kruiden.
Het wijnhuis Leonardo Da Vinci ligt in Vinci, dit is het geboortedorp van Leonardo. Het huis is opgericht in 1961 met een dertigtal boeren, in 1965 werd de eerste wijn verkocht, maar de eerste wijn op fles werd pas in 1972 verkocht. Nu hebben ze een ultramoderne kelder en zijn meer dan 150 wijnboeren uit het Chianti- gebied in het midden van Toscane aangesloten bij het bedrijf. Het ligt hoog op de westerse hellingen tussen Florence, Pistoia, Lucca en Siena, temidden van een groen landschap met een bijna betoverend uitzicht.
Heerlijk als begeleider van gegrild rundvlees, gestoofd konijn, rijpe en zachte kazen en gerechten met truffel.