Resultaat 33–40 van de 135 resultaten wordt getoond

BARDOS CRIANZA ROMANTICA TEMPRANILLO RIBERA DEL DUERO

Deze wijn is gemaakt van Tinta del Paìs druiven, de lokale naam voor Tempranillo. De wijn rijpt gedurende 14 maanden in tweedejaars Frans eiken vaten.

Een diepe kersenrode kleur met donker paarse randen. De neus is intens met aroma’s van rijp fruit, donker fruit, zoete jam, tabak en leer. In de mond heeft de wijn een volle body en duidelijke structuur waarbij de frisheid niet gemist kan worden. Souplesse en elegantie worden gecomplimenteerd door zachte tannine en een aangename finish.

  • Serveertemperatuur 16-18ºC.
  • De wijn gaat heerlijk samen met lamskotelet, geroosterd vlees, gegrilde zalm, pasta en soep. Het is ook een geweldige wijn om te combineren met geroosterd

BARDOS RESERVA TEMPRANILLO / CABERNET SAUVIGNON RIBERA DEL DUERO

Deze wijn is gemaakt van Tinta del País (Tempranillo) en Cabernet Sauvignon druiven. De wijn rijpt gedurende 16 maanden in nieuwe Frans eiken vaten.

De kleur van zwarte kers met diepe violetkleurige ringen. Het aroma is complex en aantrekkelijk. Zo komen de aroma’s van zwart fruit naar voren, net als chocolade en verfijnd Frans eikenhout. Het palet is vlezig en krachtig, met een sterke personaliteit afkomstig van de Tinta del País. De frisheid en tannine  zijn goed in balans, wat bijdraag aan het karakter van de wijn. De afdronk is lang en aanhoudend.

  • Serveertemperatuur 16-18ºC.
  • Deze wijn is een heerlijke metgezel van geroosterd vlees en champignons. Je kunt de wijn combineren met vlees en wild, pasta, soep, groente gerechten, vis stoofpot in peterseliesaus.

Barista Pinotage

Barista Pinotage is een zeer donkerrode bijzondere wijn met een volle, rijke smaak, met rijp en gedroogd fruit, vanille en kruiden. De wijn heeft een typische mocca geur, heerlijk.

Lekker bij vlees- en wildschotels, zoals gegrild vlees en wild zoals ree en haas.

De wijn is gemaakt van Pinotage druiven.

  • De wijn is afkomstig van wijnmaker Robertson Winery uit Franschhoek, Zuid-Afrika.
  • Drink de wijn op een temperatuur van 16-18°C.

Barolo Riserva Serre dei Roveri

Klassieke Barolo met een mooi ontwikkelde baksteenrode kleur. Gracieuze wijn met een bouquet van rood kersenfruit, viooltjes en specerijen. In de mond rijk, vol en met krachtige, zijdezachte tannines. Elke slok is lang genieten.

Piëmonte is zonder twijfel de bakermat van alle prestigieuze wijnen uit Italië. Dit heeft er misschien wel toe geleid dat juist hier de evolutie naar een moderner type wijn bijna heeft stil gestaan. Zo niet bij Cantine San Silvestro. Dit in 1871 opgerichte wijnbedrijf onderscheidt zich door haar vooruitstrevende wijze van wijnmaken. Barolo en Barbaresco hebben hier nog steeds de kracht en complexiteit waardoor ze bekend zijn, maar sluiten ook aan bij de moderne smaakbeleving van de internationale consument. Dit maakt hen tot een van de belangrijkste export producenten uit de regio. Ook relatief jong zijn de meeste wijnen al zeer aantrekkelijk.

Nu op dronk en zal zich nog tot 10 jaar na de oogst positief ontwikkelen.

Traditionele rode wijn vinificatie. Gevolgd door een lagering van 32 maanden op vaten van Sloveens eikenhout. Voordat de wijnen de Cantina verlaten, verblijven zij eerst nog 18 maanden in fles.

  • Uitstekend bij wildgerechten als haas en zwijn, gegrild rood vlees en sterke kazen.
  • Serveer Temperatuur 16 – 18°C.

Brique d’Or Merlot

Barrique d’Or Merlot is een lekker stevige wijn. Donker van kleur, bijna paars. Mooie rijpe Merlot. Bramen, zwarte bessen, pruimen en vijgen. Vol, rond en zacht met korte houtrijping, met een verleidelijke finale en een lange afdronk.

De uit de Bordeaux afkomstige merlot doet het goed in de wijngaarden van de Languedoc waar veel klei in de bodem zit. Door de weldadige warmte rijpt hij uitstekend, zodat hij kan worden geoogst met goede rijpe tannines en heerlijk donker fruit. Door een korte houtrijping krijgt hij daarnaast een aangenaam vleugje toast en vanille.

  • Serveertemperatuur 16-18 graden Celsius.
  • Heerlijk bij rood vlees, gerijpte kazen en gevogelte (gebraden of uit de oven). Fijn bij een kalfsschnitzel met frites.

Beaujolais Rouge Château de L’Eclair

Paarsrood van kleur. Heeft een droge aanzet met lichte tannines, daarna bramen en rood fruit en een lichte mineraliteit. In de neus rood fruit, iets aards en invloeden van mineralen.

Deze wijn is een echte terroir wijn waarbij de granieten ondergrond een belangrijke rol speelt.

Beslist geen standaard Beaujolais!

  • Deze Beaujolais past goed bij gevogelte, kalkoen, lichte vleesgerechten, pasta, wit vlees en lekker als aperitief.
  • Serveertemperatuur 14-16 graden Celsius.

Bergsig Cabernet Sauvignon

Bergsig Cabernet Sauvignon heeft een mooie robijnrode kleur. In de geur tonen van zwart fruit zoals cassis en aangename hout aroma’s. De smaak is compact en vlezig met een fijne tannine structuur. Een lekkere en sappige afdronk.

Deze wijn is gemaakt van 100% Cabernet Sauvignon druiven en heeft gerijpt in eiken houten vaten.

Bergsig Cabernet Sauvignon wordt gemaakt op Bergsig Estate in Breede River Valley, een van de grotere wijnhuizen in Zuid-Afrika.

  • Deze wijn is lekker bij gebraden rundsvlees, stoofpot en geroosterde lamskoteletten.
  • Drink deze wijn op een temperatuur van 16-18°C.

Bergsig Pinotage

Bergsig Estate Pinotage is rijp en krachtig van smaak met mooie hout tonen en een prettige lange afdronk.

Deze wijn is gemaakt van 100% Pinotage druiven en heeft 15 maanden gerijpt in Amerikaans eiken houten vaten.

Pinotage wordt gemaakt op Bergsig Estate in Breede River Valley, een van de grotere wijnhuizen in Zuid-Afrika.

  • Deze Pinotage is lekker bij lamsvlees, gevulde kip, stoofgerechten en bij verschillende niet te uitgesproken kazen.
  • Drink deze wijn op een temperatuur van 16-18°C.