Resultaat 33–40 van de 51 resultaten wordt getoond

Crémant de Bourgogne Bailly-Lapierre Brut Réserve

Crémant de Bourgogne Brut Réserve heeft een frisse aanzet, rijp fruit en veel sap. Deze bubbel heeft een prettige afdronk waarbij het fruit domineert. Het is een geweldige wijn, die voor Champagne zeker niet onder doet.

Deze Crémant de Bourgogne is gemaakt van Pinot Noir, Gamay, Chardonnay en Aligoté druiven.

De wijn is afkomstig van Cave de Bailly-Lapierre, een top producent in Crémant de Bourgogne op slechts op zo’n 80 kilometer afstand van de Champagne. De wijnen rijpen in een oude steengroeve van 4 hectare groot. Crémant de Bourgogne wordt gemaakt volgens de méthode traditionelle, de methode waarmee ook champagne wordt gemaakt. Ook worden ongeveer dezelfde druivensoorten gebruikt.

  • Drink deze Cremant de Bourgogne op een temperatuur van 8-10°C.
  • Deze Cremant de Bourgogne is lekker bij de borrel, feestelijke aangelegenheden, visgerechten en bij niet te pittige Aziatische gerechten.

Behaalde awards:

Perswijn Magazine, januari 2018 – 4 sterren
Concours Général Agricole Paris, 2017 – Zilveren medaille
Decanter World Wine Awards, 2016 – Zilveren medaille
International Wine & Spirit Competition, 2016 – Zilveren medaille
International Wine Challenge, 2016 – Zilveren medaille

Franciacorta Brut Monzio Compagnoni Millesimato DOCG

De Franciacorta is de Italiaanse tegenhanger van de Franse Champagne wijnen. Het Franciacorta gebied is gelegen in de provincie Brescia. De producenten in deze regio slaagden erin, door enorm te investeren, Franciacorta op de kaart te zetten als één van de beste mousserende wijnen ter wereld. In 1995 werd dit streven ‘bekroond’ met de DOCG-status.

Druivenras/ vinificatie

Deze DOCG status geldt uitsluitend voor de mousserende wijnen, waarbij een rijping op fles verplicht werd gesteld van tenminste 18 maanden. Franciacorta Riserva is een millesimato en moet zelfs 60 maanden op de gistcellen rijpen. In alle gevallen moet men er nog eens 7 maanden bij optellen om op het totaal aantal maanden te komen dat geldt – vanaf het moment van de oogst – alvorens de wijn op de markt gebracht mag worden.

Deze wijn is gemaakt van 80% Chardonnay druiven en 20% Pinot Noir.

Proefnotitie

Deze wijn is schitterend goudgeel van kleur met een mooie mousse vol met heerlijke tintelende bubbels. Het bouquet van deze wijn is vol met duidelijk te onderscheiden aroma’s van perzik, appel en een hint van gist en toast. De smaak is fris, fruitig met een mooie gebalanceerde afdronk.

  • Geweldig in combinatie met sushi, oesters en kreeft.
  • Serveertemperatuur 8-10 graden Celsius.

 

Groot Geluk Brut MCC

Lichtgeel. In de neus heerlijk fruit (citrus, geel), brioche brood en gistige aroma’s. In de mond een prachtige fijne mousse, heerlijk sap en fruit met mooie , milde zuren en een lange, minerale afdronk.

Prachtige Methode Cap Classique van zeer hoge kwaliteit.

Gemaakt van 50% Chardonnay, 35% Pinot Noir, 15% Pinotage druiven.

  • Heerlijk als aperitief en bij elke gelegenheid.
  • Serveertemperatuur 8-10 graden Celsius.

I-Bis Bisecco Bianco Frizzante

Strogele kleur, vers boeket met aroma’s van banaan, gele appel, droog en fruitig. Met een fruitige finale.

Een sprankelende frizzante van Venetiaanse Garganega en Trebbiano druiven van de beroemde wijnmaker Martino Biscardo.

  • Heerlijk als apéritief of bij diverse salades en lichte visgerechten.
  • Serveer Temperatuur 5-7°C.

Jaume Serra Cava Brut

Jaume Serra Cava Brut is glanzend strogeel van kleur, met middelgrote bubbels die regelmatig verdeeld zijn. Deze Brut is intens aromatisch, zeer fris en behoudt zijn fruitige smaken. Je proeft wit fruit zoals appel en peer maar ook duidelijke citrustonen. Het is een goed uitgebalanceerde mousserende wijn, breed, levendig en met een mooie zuurgraad.

Jaume Serra heeft een strenge selectie: alleen de mooiste en beste druiven komen uiteindelijk in deze Cava terecht. De druivenranken zijn gelegen op de mooie plekken in de regio Catalunya, bekend om haar Cava. De tweede gisting op fles duurt ongeveer 12 maanden. In de kelders van Jaume Serra ontwikkelt deze cava haar prachtige mousse.

  • Heerlijk als apéritief of bij salades, schaal- en schelpdieren en gerookte zalm is de wijn perfect te combineren. 
  • Serveer Temperatuur 5-7°C.

 

Leeuwin Estate – Sparkling Brut

Lifted ripe nashi pears, lemon, quince, and melon, lying beneath are notes of freshly grown lavender blossom with hints of sweet baked apple pie crust and cassia bark from the wines time on yeast lees in bottle. A lovely textural palate is evident immediately, showing quince, subtle lime and just caramelized nougat. The wine displays a fine bead that threads the acid line into a seductive mouth filling and long palate.

Leeuwin Estate is één van Australië’s meest befaamde domeinen. Reeds jaren scoort de exquise ‘Art Series’ Chardonnay (vergelijkbaar met een top Montrachet) in de top 100 van Wine Spectator. Ook hun stijlvolle ‘Art Series’ Cabernet Sauvignon is uitmuntend. U ziet Leeuwin Estate gaat slechts voor één ding: grote kwaliteit over de hele lijn.

Moscato d’Asti Toso

In de geur alle kenmerken van de Muskaatdruif maar zeer elegant overkomend.

De smaak van de Toso Moscato d’Asti is zoet en toch verfrissend.

De druiven zijn afkomstig van de heuvels rond het dorpje Asti (bij Turijn) en worden volledig met de hand geplukt. Gezonde druiven zijn essentieel voor dit productieproces.

Moderne witte vinificatie, door koeling wordt de vergisting gestopt bij 5,5% alcohol. Dit proces vindt plaats in gesloten tanks waardoor ook een deel van het koolzuur in de wijn achterblijft.

  • Uitstekend aperitief en bijzonder geschikt voor het begeleiden van frisse dessertgerechten.
  • Serveer Temperatuur 8 – 10°C.

Pierre Zéro Sparkling Chardonnay (0% alcohol)

Pierre Zero Sparkling Chardonnay is een plezierige zacht mousserende wijn met veel frisheid en smaakelementen van tropisch fruit zoals perzik en lychee. Deze wijn is op een natuurlijke manier gemaakt waarna de alcohol aan de wijn onttrokken is met behulp van een zeer moderne centrifuge techniek.

Deze wijn wordt gemaakt door Domaines Pierre Chavin. De wijngaarden zijn gelegen in de Languedoc in Frankrijk. De Pierre Zero-reeks richt zich uitsluitend op alcoholvrije wijnen. Deze wijn is gemaakt van Chardonnay en Muscat druiven. De wijn is Halal gecertificeerd.

  • Deze alcoholvrije mousserende wijn is lekker als aperitief, bij lichte voorgerechten zoals salades en past goed bij desserts.
  • Drink deze bubbel op een temperatuur van 8-10°C.