Resultaat 321–328 van de 343 resultaten wordt getoond

Whinfield Estate Zinfandel

Californische Zinfandel met pit. Robijnrood. Rijk aan geuren en smaken van bramen, bessen, rode kersen en kruidigheid. In de afdronk domineren de bessen. De wijn krijgt een boost door zwarte peperkorrels. Sappig en zacht van structuur.

Spijs & moment
Echt een wijn om iets bij te eten. Of op zijn minst te snacken. Denk aan happen en gerechten waarin kruidigheid en pepers ook een rol spelen. Dat sluit mooi op de wijn aan. Kruidige Griekse gehaktballetjes in tomatensaus, chili con carne met lamsgehakt, een pittige goulashsoep of een vegetarische aubergine stoofpot.

Past goed bij: kruidig (lams)gehakt, goulashsoep, aubergine stoofpot.

Serveertemperatuur 16-18 graden Celsius.

Wolfberger Gewürztraminer “Signature”

Deze Wolfberger Gewürztraminer Signature heeft een mooie goudgele gloed, gekenmerkt door een expressieve neus, ontwikkelt kruidige tonen van peper en kruidnagel. in de mond rijk en krachtig met een mooie persistente finish.

De naam Wolfberger is als volgt ontstaan. Wolven kwamen tot de 19e eeuw voor in Frankrijk in het Vosges gebergte. In de Wolfberger legende trainde de boer de wolf om zijn druivenranken te beschermen tegen de wilde zwijnen die een desastreus effect op de wijngaarden konden hebben. Deze wijnboer kreeg de naam Wolfberger, wat vrij vertaald “wolvenherder” betekent.

Vandaag de dag is Wolfberger een van de topproducenten uit de Elzas met een productie die geheel gericht is op kwaliteit. Door de toeleveranciers (wijnbouwers) te trainen, veel onderzoek te doen naar wijnbouw en rekening te houden met het milieu zorgt Wolfberger dat haar positie aan de top gewaarborgd blijft.

  • Aanbevolen serveertemperatuur: 8-10°C.
  • Lekker als aperitief, bij Aziatische gerechten of sterke kazen, taarten en fruit desserts.

Wolfberger Muscat “Signature”

Onderscheidend is het eerste dat in je opkomt als je deze wijn in het glas hebt. Deze Elzasser Muscat heeft een uitgesproken aromatisch karakter. Daarbij is Muscat uit de Elzas droog van smaak. Een groot verschil met de veelal zoetere muscats uit het zuiden van Frankrijk.

Wolfberger Muscat Signature fonkelt aantrekkelijk lichtgeel in het glas en heeft een opvallende neus van vers gekneusde druiven en een subtiele toets van lychee en rozen.

Heerlijk soepel en fris, met aanhoudende tonen van verse druiven en een lange, aromatische finale.

De naam Wolfberger is als volgt ontstaan. Wolven kwamen tot de 19e eeuw voor in Frankrijk in het Vosges gebergte. In de Wolfberger legende trainde de boer de wolf om zijn druivenranken te beschermen tegen de wilde zwijnen die een desastreus effect op de wijngaarden konden hebben. Deze wijnboer kreeg de naam Wolfberger, wat vrij vertaald “wolvenherder” betekent.

Vandaag de dag is Wolfberger een van de topproducenten uit de Elzas met een productie die geheel gericht is op kwaliteit. Door de toeleveranciers (wijnbouwers) te trainen, veel onderzoek te doen naar wijnbouw en rekening te houden met het milieu zorgt Wolfberger dat haar positie aan de top gewaarborgd blijft.

  • Aanbevolen serveertemperatuur: 8-10°C.
  • Deze muscat gaat goed met asperges, groenten en salades, St. Jacobsschelp, vis terrines en vers fruit.

Wolfberger Pinot Blanc “Signature”

Wolfberger Pinot Blanc Signature heeft een mooie lichtgele kleur, gekenmerkt door een intense neus met tonen van verse hazelnoten en witte bloemen. De wijn is soepel in de mond en heerlijk drinkbaar met een lange finish.

De naam Wolfberger is als volgt ontstaan. Wolven kwamen tot de 19e eeuw voor in Frankrijk in het Vosges gebergte. In de Wolfberger legende trainde de boer de wolf om zijn druivenranken te beschermen tegen de wilde zwijnen die een desastreus effect op de wijngaarden konden hebben. Deze wijnboer kreeg de naam Wolfberger, wat vrij vertaald “wolvenherder” betekent.

Vandaag de dag is Wolfberger een van de topproducenten uit de Elzas met een productie die geheel gericht is op kwaliteit. Door de toeleveranciers (wijnbouwers) te trainen, veel onderzoek te doen naar wijnbouw en rekening te houden met het milieu zorgt Wolfberger dat haar positie aan de top gewaarborgd blijft.

  • Aanbevolen serveertemperatuur: 8-10°C.
  • Lekker in combinatie met delicate schaal- en schelpdieren, sushi, gegrilde vis in folie of in saus, taarten, quiches, rauwe groenten en salades. Overheerlijk bij asperges!

Wolfberger Pinot Gris “Signature”

Wolfberger Pinot Gris Signature heeft een goud gele kleur, gekenmerkt door een neus met aroma’s van witte bloemen, hints van noten en geroosterd brood. De smaak is rijk en goed gebalanceerd met een goede afdronk.

De naam Wolfberger is als volgt ontstaan. Wolven kwamen tot de 19e eeuw voor in Frankrijk in het Vosges gebergte. In de Wolfberger legende trainde de boer de wolf om zijn druivenranken te beschermen tegen de wilde zwijnen die een desastreus effect op de wijngaarden konden hebben. Deze wijnboer kreeg de naam Wolfberger, wat vrij vertaald “wolvenherder” betekent.

Vandaag de dag is Wolfberger een van de topproducenten uit de Elzas met een productie die geheel gericht is op kwaliteit. Door de toeleveranciers (wijnbouwers) te trainen, veel onderzoek te doen naar wijnbouw en rekening te houden met het milieu zorgt Wolfberger dat haar positie aan de top gewaarborgd blijft.

  • Aanbevolen serveertemperatuur: 8-10°C.
  • Heerlijk als aperitief, en bij maaltijden zoals zalm of schelvis, gevogelte in saus of gevulde eendenborst met paddenstoelen.

Wolfberger Pinot Noir “Signature”

Deze Pinot Noir laat een grote intensiteit van aroma’s naar voren komen in de neus, rood fruit (aardbeien, framboos, kersen). Op het palet zachte tannines met een goede aromatische afdronk en aroma’s van rode bessen.

De naam Wolfberger is als volgt ontstaan. Wolven kwamen tot de 19e eeuw voor in Frankrijk in het Vosges gebergte. In de Wolfberger legende trainde de boer de wolf om zijn druivenranken te beschermen tegen de wilde zwijnen die een desastreus effect op de wijngaarden konden hebben. Deze wijnboer kreeg de naam Wolfberger, wat vrij vertaald “wolvenherder” betekent.

Vandaag de dag is Wolfberger een van de topproducenten uit de Elzas met een productie die geheel gericht is op kwaliteit. Door de toeleveranciers (wijnbouwers) te trainen, veel onderzoek te doen naar wijnbouw en rekening te houden met het milieu zorgt Wolfberger dat haar positie aan de top gewaarborgd blijft.

  • Aanbevolen serveertemperatuur: 14-15°C.
  • Deze wijn gaat goed samen met gegrild rood vlees, verschillende soorten worst en kazen.

Wolfberger Riesling “Signature”

Deze Riesling is een droge wijn met een zeer fris karakter. De lichtgele kleur met groene tinten maakt het een mooie wijn op tafel. In de neus, pittig met citroen en bloemen. De frisheid die eigenlijk al verraden wordt door de kleur en de geur wordt nog eens extra benadrukt in de mond.   

De naam Wolfberger is als volgt ontstaan. Wolven kwamen tot de 19e eeuw voor in Frankrijk in het Vosges gebergte. In de Wolfberger legende trainde de boer de wolf om zijn druivenranken te beschermen tegen de wilde zwijnen die een desastreus effect op de wijngaarden konden hebben. Deze wijnboer kreeg de naam Wolfberger, wat vrij vertaald “wolvenherder” betekent.

Vandaag de dag is Wolfberger een van de topproducenten uit de Elzas met een productie die geheel gericht is op kwaliteit. Door de toeleveranciers (wijnbouwers) te trainen, veel onderzoek te doen naar wijnbouw en rekening te houden met het milieu zorgt Wolfberger dat haar positie aan de top gewaarborgd blijft.

  • Aanbevolen serveertemperatuur: 8-10°C.
  • Een beetje pittig en heerlijk fruitig palet maakt deze wijn uitermate geschikt om te drinken bij vis en schelpdieren.

ZENATO AMARONE DELLA VALPOLICELLA

De absolute ‘koning’ van dit gebied, gemaakt van alleen de allerbeste druiven van exceptioneel goede oogsten. De Amarone is een klein juweel in het assortiment Zenato-wijnen. Het is gemaakt van de uitstekende Corvina, Rondinella, Oselta en Croatina druiven, die afkomstig zijn van de Valpolicella Classico regio van de gemeenten Sant’Ambrogio, Negrar, Pedemonte, Fumane, San Pietro in Cariano en Marano. Hand geoogst en geselecteerd, waarna men deze druiven gedurende drie maanden laat indrogen met als resultaat dat veel van het vocht in de druiven verdampt waardoor de druiven dus zeer rijk aan suikers zijn. Na de gisting rijpt de wijn 30 maanden op eikenhouten vaten en vervolgens nog eens 12 maanden in de fles.

Magistrale geur en smaaksensatie! De Amarone heeft een imponerende elegantie met rijp fruit en een uitnodigend bouquet. Diep robijnrood van kleur met fijne hints van aromatische kruiden. Aan het gehemelte zijn de krachtige, warme en rijke smaakinvloeden, van onder andere wilde kersen en chocolade, indrukwekkend.

  • Serveertemperatuur 16-18ºC.
  • Deze wijn is aan te bevelen met geroosterd en gegrild vlees en gerijpte kazen.