Resultaat 297–304 van de 343 resultaten wordt getoond

Villa Maria Merlot Cabernet Sauvignon Private Bin

Heel klassiek, mooi rijp bosfruit: zwarte bessen en kersen. In de smaak lekker vol, cederhout, bosbessen, vanille, zachte tannines, wat tabak. Fijne zuren, mooi soepel en elegant. Fluweelzacht, met een lange afdronk.
Vinificatie
Koude inweking van de druiven, gisting, daarna rijping op Frans eiken.
Achtergrond informatie
Nieuw-Zeeland is befaamd om zijn witte wijnen. Toch zijn enkele gebieden gespecialiseerd in het maken van bijzonder rood.  De oudste en waarschijnlijk ook bekendste daarvan is Hawke’s Bay, aan de oostkant van het Noorder Eiland, een streek met een wijngeschiedenis van 160 jaar. Hier is het warm genoeg om een druif als syrah perfect te laten rijpen. Ook de Bordeaux-druiven cabernet franc, merlot en zelfs cabernet sauvignon kunnen hier mooi rijp worden. Wel moeten ze dan zijn aangeplant op mooie hellingen of op  een warme ondergrond, met veel stenen, die de warmte goed vasthouden. Dat is hier het geval. De druiven voor deze wijn komen uit wijngaarden in Hawkes Bay in de buurt van Gimblett Road, wijngaarden met veel zonuren en weinig regen. Ideaal voor deze mooie blend van Bordeauxdruiven.
  • Heerlijk voor bij de maaltijd. Goede begeleider van rood vlees, gerijpte harde kazen of bij (wilde) eend.
  • Serveertemperatuur 16-18 graden Celsius.

Villa Maria Sauvignon Blanc Private Bin

Citrus, wat groene appel, meloen, carambola, heerlijk sappig en soepel, goede frisheid, modern, citrus, rijp wit fruit en een aangename lengte, heel aantrekkelijk deze Villa Maria Sauvignon Blanc Organic Private Bin.

Marlborough produceert een bijzonder type Sauvignon blanc, met een grote aromatische intensiteit en een opmerkelijke grassigheid.

Villa Maria Estate is Nieuw-Zeeland’s meest onderscheiden wijnhuis.

Marlborough is dé wijnstreek van Nieuw-Zeeland. In de overvloedige jaargang 2011 werd hier 74,5% van alle wijn van Nieuw-Zeeland geproduceerd! Marlborough is ook de streek waar het moderne succes begon, met de ontdekking van de mogelijkheden van de sauvignon blanc. Deze populaire Loire-druif vond hier een tweede thuis. Met dank aan het koele klimaat, ongeëvenaard in de Nieuwe Wereld. De eerste Sauvignon blanc kwam op de markt in 1979. Het bleek een schot in de roos, en precies wat Marlborough nodig had. Door de populariteit van wijnen uit Sancerre en Pouilly-Fumé stond deze druif bij wijnliefhebbers hoog aangeschreven. Marlborough produceert een bijzonder type Sauvignon blanc, met een grote aromatische intensiteit en een opmerkelijke grassigheid. Waarom krijgt de Sauvignon hier zijn bijzondere karakter? Wie het klimaat bekijkt, ziet belangrijke overeenkomsten tussen de Loire en Marlborough. Zoals het verschil in temperatuur tussen dag en nacht. In Marlborough is dat zo’n 11oC, in Sancerre rond de 10oC, dus ietsje minder. Marlborough overtroeft de Loire ook met de lengte van het groeiseizoen. Voor de sauvignon eigenlijk een soort thuiskomen, en dat proef je in deze heerlijke, getypeerde wijn.

  • Heerlijk bij witvis, kreeft, garnalen en mosselen. Ook zeer smakelijk bij licht gevogelte, zoals kip en kwartel.
  • Serveertemperatuur 10-12 graden Celsius.

Villiera “Down to Earth” Red

Villiera Down to Earth Red is een prachtige rode Zuid-Afrikaan die bewijst hoe Portugese druivenrassen hier op hun plek zijn.

In de neus zwarte bes, kersen, bramen met kruidige aroma’s en zwoele rode aarde.

In de mond een zachte aanzet met mooie zachte tannines en een prima frisheid. Mooie minerale afdronk. Deze wijn is gemaakt van 62% Touriga Nacional en 38% Shiraz druiven.

Het ecologische en milieuvriendelijke wijnbedrijf van de familie Grier is uniek in zijn soort. Elf jaar geleden besloten ze ‘het stuur’ om te gooien en volledig over te stappen op een milieuvriendelijke teelt. 1000 Pekingeenden zorgen er nu voor dat de wijngaarden onkruidvrij blijven. Verder werden er zonnepanelen op de daken aangelegd, en een water zuivering installatie zodat het bedrijf sindsdien geheel onafhankelijk van derden kan opereren. De focus van Villiera ligt op het maken van mousserende wijnen, maar ook op het maken van smakelijke toegankelijke wijnen zoals de Villiera ‘Down to Earth’.

  • Deze wijn is lekker bij gegrild vlees, wild en stevige kazen, maar ook bij de borrel.
  • Drink deze wijn op een temperatuur van 16-18°C.

Villiera “Down to Earth” Sauvignon Blanc/Semillon

Villiera Down to Earth White is een lekkere, geurige en mondvullende witte wijn.

In de neus kruisbes en passiefruit, grassigheid en kruidigheid. In de mond een zachte aanzet, rond maar met een mooie frisheid, die zich voortzet in de goede afdronk.

Het ecologische en milieuvriendelijke wijnbedrijf van de familie Grier is uniek in zijn soort. Elf jaar geleden besloten ze ‘het stuur’ om te gooien en volledig over te stappen op een milieuvriendelijke teelt. 1000 Pekingeenden zorgen er nu voor dat de wijngaarden onkruidvrij blijven. Verder werden er zonnepanelen op de daken aangelegd, en een water zuivering installatie zodat het bedrijf sindsdien geheel onafhankelijk van derden kan opereren. De focus van Villiera ligt op het maken van mousserende wijnen, maar ook op het maken van smakelijke toegankelijke wijnen zoals de Villiera ‘Down to Earth’.

  • Deze wijn is lekker als aperitief en bij lichte maaltijden, vis en wit vlees.
  • Drink deze wijn op een temperatuur van 8-10°C.
Out of stock

Viña Orce Blanco Chardonnay

Deze chardonnay is helder strogeel van kleur. Intense zuivere aroma’s van citrus, wit fruit en zomer bloemen. In de neus een vleugje perzik die vervolgens plaats maakt voor tonen van rijp tropisch fruit. Verfrissend in de mond door een kleine citrus. Krachtig met een aangenaam lange afdronk.

  • Serveertemperatuur 6 – 8ºC.
  • Lekker bij salades, sushi, allerlei vissoorten of als aperitief.
Out of stock

Viña Orce Blanco

Licht goudgeel van kleur. Fris en fruitige aroma’s van peer en groene appel met op de achtergrond tonen van mango en ananas. In mond fris en verkwikkend door een kleine citrus op de afdronk.

Gemaakt van 100% Macabeo druiven.

  • Serveertemperatuur 6 – 8ºC.
  • Lekker bij salades, sushi, verschillende vissoorten.

 

 

Out of stock

Viña Orce Crianza

De wijn heeft een robijnrode kleur en een intens zwoele aardse geur. Aroma’s van rijp fruit (pruimen, bramen) in harmonie met een vleugje hout. Elegant en complex. In een mond complex en vol met een mooie structuur. Kruidig lange afdronk met mooie tannine.

Gemaakt van Tempranillo en Cabernet Sauvignon druiven.

  • Serveertemperatuur 16 – 18ºC.
  • Lekker bij tapas, roodvlees, wild, sterke kaassoorten.
Out of stock

Viña Orce Roble

Intens kersenrood met violet tinten. Mooie kleur en helder. In de neus overheersende fijne aroma’s van rijp fruit (bramen, pruimen) met tonen van zoethout, allemaal in mooie harmonie met licht kruiden en balsamico en een vleugje hout. In de mond subtiele tannines, vol en goede structuur. De afdronk is zacht doch intens.

  • Serveertemperatuur 12 – 15ºC.
  • Lekker bij tapas, roodvlees, wild, diverse kaassoorten.