Een mooie rijpe en complexe 3 liter Jeroboam champagne die minstens 3 jaar heeft gerijpt in de kelders van Taittinger. Elk jaar geproduceerd uit eerste persingen van de Chardonnay, Pinot Noir en Pinot Meunier. In de ondergrond van het champagnegebied zit veel kalk en ook de bovenlaag bestaat voor 75% uit kalk (krijt, mergel en echte kalksteen). Dit zorgt voor een goede afwatering en de kalk geeft de Champagne zijn specifieke smaak.
Taittinger is een Frans Champagnehuis die zich in Reims bevindt en al bestaat sinds 1734. Champagne Taittinger behoort tot de “Grandes Marques” van de champagnestreek en wordt verkocht in meer dan 130 landen.
Proefnotitie Een verfijnde en complexe champagne, gedreven door Chardonnay. Een champagne die elegantie en subtiliteit uitstraalt met een uitgesproken karakter. In de smaak vind je heerlijke aroma’s van appel en perzik. Deze champagne heeft een levendig en fris karakter met een vleugje honing.
Wijn/spijs Past goed als aperitief, bij fijne vissoorten, schaal- en schelpdieren, wit vlees en subtiele oude kazen.
Een alcoholvrije bubbel met een heldere lichtgele kleur. De wijn heeft een delicate mousse en charmante geuren en smaken van tropisch fruit, perziken, lychees en bloemen. Met een zuiver en puur mondgevoel.
Spijs & moment Bij een gezellige lunch, op een feestelijke baby shower of als starter bij de borrel: deze Pierre Zéro is voor allerlei momenten.
Past goed bij: borrelhapjes, lunchgerechten
Overige informatie
Deze wijn is op een natuurlijke manier gemaakt waarna de alcohol aan de wijn is onttrokken met behulp van een zeer moderne centrifuge techniek. Hij is ook halal gecertificeerd.
Wijnstokken ouder dan 25 jaar oud in de Bourgogne die op hoogte groeien.
De Chardonnay en Pinot-Noir druiven worden vóórdat ze volledig rijp zijn geoogst om hun frisheid te behouden en de beste kwaliteiten voor bruisende wijnen te kunnen overbrengen.
Na het persen ondergaat de most gedurende ten minste 24 uur de bezinking onder koude temperaturen. Fermentatie wordt gedaan bij een gecontroleerde lage temperatuur en, voor een nog intenser en verfrissend karakter mag de malolactische gisting niet plaatsvinden. Het resultaat is een gerijpte wijn.
Fris, fruitig, middelzoet en aangenaam. De fijne bubbels accentueren deze en laten ook bloemige tonen en exotisch fruit naar voren komen.
Ideaal als aperitief, serveer met ijs in een groot wijnglas.
Qua smaak komt deze mousserende wijn het meest in de buurt van de Moët & Chandon Ice Imperial.
Een stuivend glas prosecco met tonen van rijpe appel, peer en ander exotisch fruit. Een feestelijk aperitief, maar ook een perfecte begeleider bij lichte voorgerechten en antipasta’s.
De wijn wordt gebotteld in een onmiskenbaar prestigieuze gouden fles om het onderscheid aan te duiden van dit top cuvée ten opzichte van de rest. Dit biedt tevens bescherming tegen het licht waardoor de aroma’s en frisheid worden behouden. Deze wijn wordt gemaakt van streng geselecteerde druiven uit de wijngaarden op de Col San Martin. Deze wijngaarden worden getypeerd door hun hoge mineraligheid en het duidelijke verschil tussen de temperaturen overdag en ´s nachts. Door de combinatie van deze twee factoren heeft de wijn een heel specifiek bouquet.
De heuvels van Conegliano, halverwege Venetië en de Dolomieten, zijn zeer geschikt voor de groei van sappige Prosecco- en Moscato druiven. Het gebied is waterrijk en de ruim opgezette wijngaarden geven plaats aan oude Venetiaanse kastelen en landhuizen. Bottega is een familiebedrijf onder leiding van Sandro Bottega dat sinds de jaren zeventig bekroonde wijnen, likeuren en grappa’s produceert. De productie locatie is gevestigd in Treviso, 40 km ten noorden van Venetië. Het is een zeer milieuvriendelijk bedrijf. Naast het opwekken van bijna alle eigen energie, doet Bottega ook veel aan recycling en past het biologische landbouw toe. Sandro Bottega is sterk in het produceren van kwalitatief hoogstaande producten én het ontwerpen van originele flessen en verpakkingen zoals de Bottega Gold. Op 6 juni 2010 verdiende Bottega een vermelding in het Guinness World Records Book met de grootste fles grappa in Italië. De fles is 1,86 meter hoog en bevat maar liefst 138 liter grappa!
Spaanse mousserende wijn geproduceerd met de traditionele methode. De Xarel-lo, Parellada, Macabeo en Chardonnay druivensoorten verenigen zich tot een verfijnde Cava. De druiven worden ’s nachts geoogst om hoge temperaturen en vroegtijdige fermentaties te vermijden.
De kleur van deze Cava is goud met briljant groene tinten. Elegant met fijne bubbels. In de neus een goede intensiteit met fruit aroma’s en nuances van toast. Op het palet fris, warm, aangenaam en rond, met een lange finish.
Villa Conchi Cava Brut is perfect als aperitief, alsook een begeleiding voor salades, rijst en lichte visgerechten.
Baron Fuenté Champagne Brut Grande Réserve is een elegante Champagne met een goede neus van appel, peer en perzik. De smaak is fruitig, mooi in balans en goed van structuur. Deze Champagne bevat een groot deel oudere Champagnes uit oogstjaren die zich zeer zeer positief onderscheiden van andere jaren.
Deze Champagne wordt gemaakt van 60% Pinot meunier druiven, 30% Chardonnay en 10% Pinot Noir. De kalkrijke grond in het Champagne gebied is een belangrijke factor voor de kwaliteit van de druiven.
Het Champagne huis Baron Fuenté werd in 1967 opgericht door Gabriel Baron en zijn Spaanse echtgenote Dolorès Fuentes. In die tijd werd een start gemaakt met slechts een hectare wijngaarden, die zij kregen van de vader van Gabriel ter ere van hun huwelijk. Heden ten dagen is Baron Fuenté in het bezit van 50 ha wijngaarden. De wijngaarden bevinden zich in de gemeente Charly sur Marne en liggen op de beste percelen van dit gebied, namelijk tegen de hellingen uitkijkend over de rivier de Marne.
Serveertemperatuur 8-10 graden Celsius.
Een subtiel samengaan van de druivensoorten leidt tot deze klassieke Champagne die ras en body vertoont. Voelt zich thuis bij elke gelegenheid.
Baron Fuenté Champagne Brut Grande Réserve is een elegante Champagne met een goede neus van appel, peer en perzik. De smaak is fruitig, mooi in balans en goed van structuur. Deze Champagne bevat een groot deel oudere Champagnes uit oogstjaren die zich zeer zeer positief onderscheiden van andere jaren.
Deze Champagne wordt gemaakt van 60% Pinot meunier druiven, 30% Chardonnay en 10% Pinot Noir. De kalkrijke grond in het Champagne gebied is een belangrijke factor voor de kwaliteit van de druiven.
Het Champagne huis Baron Fuenté werd in 1967 opgericht door Gabriel Baron en zijn Spaanse echtgenote Dolorès Fuentes. In die tijd werd een start gemaakt met slechts een hectare wijngaarden, die zij kregen van de vader van Gabriel ter ere van hun huwelijk. Heden ten dagen is Baron Fuenté in het bezit van 50 ha wijngaarden. De wijngaarden bevinden zich in de gemeente Charly sur Marne en liggen op de beste percelen van dit gebied, namelijk tegen de hellingen uitkijkend over de rivier de Marne.
Serveertemperatuur 8-10 graden Celsius.
Een subtiel samengaan van de druivensoorten leidt tot deze klassieke Champagne die ras en body vertoont. Voelt zich thuis bij elke gelegenheid.