Nuiton-Beaunoy Bourgogne Pinot Noir is een frisse Bourgogne wijn met een fijne zoet-zuur balans en in de smaak tonen van kersen en bramen. De geur heeft veel kenmerken van vers rood fruit zoals bessen en frambozen.
De wijngaarden ligt in de beroemde Bourgognestreek in verschillende delen van de Hautes-Côtes de Nuits en Hautes-Côtes de Beaune. De bodem bestaat uit mergellige kalksteen.
Drink deze wijn op een temperatuur van 14-16°C.
Lekker als aperitief of bij geroosterd varkensvlees of pastagerechten met rode saus.
De Oropasso Veronese bestaat uit 60% Garganega en 40% Chardonnay. De bodem waar de druivenstokken groeien is een mengeling van klei, zand en slib. Deze heerlijke delicate witte wijn heeft een strogele kleur met groene reflecties. Delicate aroma’s van bloemige tonen en hunts van citrusvruchten en gele vruchten. Op het palet fris, mineralig met een goede balans.
Een deel van de druiven die gebruikt wordt voor deze wijn is gedroogd, dit wordt de ‘appassimento’ methode genoemd. Dit is een unieke methode die kenmerkend is voor de productie van wijnen uit de Veneto regio. Deze techniek heeft zijn roots in een ver verleden sinds de Romeinse tijd. De druiven worden voor het persen gedroogd. De nodige ervaring voor het drogen van de druiven voor de Biancopasso is nodig. Om een uitstekende wijn te krijgen, is de ‘appassimento’ methode essentieel. Het is een zeer kritische en delicate fase van het wijnmaken. De druiven moeten perfect rijp en gezond, als ze worden geselecteerd tijdens de handmatige oogst. De dunste trossen worden gekozen, met de druiven niet te dicht bij elkaar, zodat de lucht kan circuleren. De druiven worden in grote geperforeerde plastic kisten gelegd, om voor uitstekende ventilatie zorgen. De dozen worden gestapeld in de fruttaio, een grote luchtige kamer en de druiven worden periodiek gecontroleerd zodat de appassimento plaatsvindt op een perfecte manier.
Deze wijn is heerlijk bij pasta, risotto, soep, vis, schaalvruchten, witvlees en gerijpte kazen.
Drink deze wijn gekoeld op een temperatuur van 8-10°C.
Deze Grand Tuscan wordt gemaakt van Sangiovese en Merlot druiven. Een mooie donkerrode kleur met violet tinten. In de neus een warm bouquet met gerijpt fruit en zachte tannines.
Wordt geproduceerd met de traditionele wijnmaakmethode van langzame fermentatie van frisse wijn met licht gedroogde druiven voor een zachtere en meer moderne smaak.
Deze wijn is heerlijk bij voorgerechten of rood vlees.
19 jaar oude stokken met een zeer lage opbrengst. Een blend van Cabernet Sauvignon en Merlot druiven. Gedurende 7 maanden heeft de wijn gerijpt op (deels nieuwe) eikenhouten vaten.
Diep-paars met robijnkleurige gloed. Elegant en complex met aroma’s van pruimen, rode bessen en specerijen. Tonen van drop en vanille. Goede balans met zachte, maar aanwezige tannines. Lange afdronk met nuances van chocolade.
Perfect bij pasta’s, BBQ, gevogelte en stevige kazen.
15 Jaar oude wijnstokken op een klei en kalkhoudende fossielbodem. Een blend van Cabernet Sauvignon en Merlot druiven. 50% Van de blend is gedurende 8 maanden opgevoed op nieuwe eikenhouten vaten.
Diep paarsrood van kleur met een robijnrode gloed. Complexe, intense neus met zwart fruit, viooltjes en leder gevolgd door aroma’s van hout, groene peper en hints van toast en specerijen. Goede balans met een uitstekende structuur. Aanwezige, maar zachte tannine. Lange afdronk met hints van drop.
Heerlijk bij pasta, stoofschotels, rood vlees en zachte kazen.
Deze donkerrode wijn heeft een paarse weerschijn en is een typische Malbec uit Patagonië, elegant met een mooie structuur en rijpe tannines. In de neus zijn frisse aroma’s van rode kersen, zoethout en viooltjes te vinden.
50% van de wijn rijpt gedurende 12 maanden in Frans eikenhouten vaten.
Phebus Reservado Malbec gaat uitstekend samen met vele vleesgerechten, maar is ook heerlijk bij rijke kazen en wild.
De Piano del Cerro Aglianico is echt een bijzondere wijn. Deze volle wijn heeft veel diepgang en is complex. Dit doordat zij is gemaakt van de Aglianico druif uit de Basilicata streek. Deze Aglianico druif wordt ook wel de Barolo van het Zuiden genoemd. De producent, Vigneti del Vulture, heeft iets heel moois gemaakt en dat werd ook opgemerkt door een van de bekendste wijncritici, Robert Parker.
Piano del Cerro Aglianico bekroond
Robert Parker gaf maar liefst 90 punten aan deze wijn en is ook een van onze favorieten bij bijzondere maaltijden. Heerlijke geur van tabak, ceder, vanille, nootmuskaat en kaneel. De fruittonen zitten eronder wat verborgen maar uiteindelijk komen gedroogde pruimen en bramen naar boven. Zachte, rijpe tannines.
Deze wijn is heerlijk in combinatie met wildgerechten, gekruide kazen, lamsbout of Marokkaanse gerechten.
Pierre Zero Chardonnay heeft een frisse, fruitige smaak met in de geur aroma’s van tropisch fruit, perzik, bloemen en lychee. Deze wijn is op een natuurlijke manier gemaakt waarna de alcohol aan de wijn onttrokken is met behulp van een zeer moderne centrifuge techniek.
Deze wijn wordt gemaakt door Domaines Pierre Chavin. De wijngaarden zijn gelegen in de Languedoc in Frankrijk. De Pierre Zero-reeks richt zich uitsluitend op alcoholvrije wijnen. Deze wijn is gemaakt van Chardonnay druiven. De wijn is Halal gecertificeerd.
Deze alcoholvrije witte wijn is lekker als aperitief, bij salades, visgerechten, wit vlees.