Elegante, fruitige rosé van de Grenache druif. Met vrolijk klein rood fruit, zoals aardbeien, kersen, aalbessen, frambozen, en een klein hintje van kruidigheid. Het fruit is goed in balans met de zuren. Een rosé met souplesse én pit.
Spijs & moment
Neem een slok, sluit je ogen en je waant je in de Mediterranée. Op een gezellig Frans terrasje of in zo’n klein, authentiek bistrootje. Uitgeborreld? Dan drink je deze rosé gerust door tijdens het eten. Bijvoorbeeld bij een gerecht met garnalen, lichtere wit vlees gerechten of een visje van de grill.
Past goed bij: tempura garnalen, varkensvlees, kip, gegrilde vis, salade met kalkoen.
Overduidelijk Merlot door het zo kenmerkende zachte, zwoele fruit. Zowel in de geur als smaak een overvloed aan rijpere kersen, rode bessen en pruimen. Fluwelig, gestructureerd en met een lang aanhoudende afdronk. Lekker om net iets gekoeld te drinken op zo’n 15°C.
Spijs & moment Een wijn om standaard in huis te hebben of op de menukaart te zetten, want hij laat zich gemakkelijk combineren bij een scala aan gerechten. Bijvoorbeeld bij stoofpotten, gegrild vlees, lichtere wildgerechten, maar ook bij pizza, pasta met vleessaus en kazen.
Vrolijk geurende Vermentino. Deze Franse wijn doet denken aan bakken met sappig wit fruit en lindebloesem. In de mond is de wijn iets vettig. Door de verfijnde en frisse citruszuren ontstaat er een perfecte balans.
Spijs & moment Koel hem tot 10°C en schenk hem bij de borrel. Een andere, aantrekkelijke optie is de wijn open te trekken bij Aziatische gerechten, zoals een Thaise salade met vruchten, kip en cashewnoten, gebakken vegetarische noedels of gegrilde inktvis in zoetzure saus. Hij kan prima een beetje pit en kruidigheid aan.
Een goudeerlijke Zuid-Franse Viognier. Helder goudgeel van kleur en met de geur van een veld vol met witte zomerbloemen. Een weelderige wijn, typisch Viognier. Rijk van smaak, zwoel van structuur, met tropische fruitsmaken en een zuivere, frisse afdronk.
Spijs & moment Een Viognier voor verschillende momenten: van uitgebreid lunchen en gezellig borrelen tot zomers dineren. Verrukkelijk bij hapjes en gerechten met witte asperges of gegrilde vis, evenals zomerse salades, gegrilde kip, Indiase curries, Chinese sweet & sour of pittige Thaise garnalen.
Deze Margaux is de 2e wijn van het beroemde Château du Tertre, 5e Grand Cru Classé Margaux en eigendom van de Nederlander Eric Albada Jelgersma. De wijn bezit veel hout en aanverwante aroma’s. Daarnaast heeft de wijn tonen van jamachtige bessen. De stijl en finesse zijn duidelijk terug te proeven. De wijn is prachtig vol en heeft een prachtige dikke structuur van zwarte bessen. De afdronk is lang, intens en heerlijk romig rond. De druiven worden met de hand geplukt en ondergaan een lange houtrijping.
Wordt gemaakt van 38% Cabernet Sauvignon, 22% Merlot, 40% Cabernet Franc.
Serveertemperatuur 16-18 graden Celsius.
Deze wijn heeft een goed bewaarpotentieel. Gaat zeer goed bij ossenhaas, lamsrack en gegrilde vleesgerechten.
Heldere, frisse en levendige wijn van Bodegas Lozano uit het grootste wijngebied van Spanje La Mancha. Heeft de geur van bloesem, Golden Delicious en wit fruit. De smaak is heerlijk sappig, met een zweem van groene appel, meloen en citrusfruit. Heerlijk fris en levendig. Opwekkend.
Serveertemperatuur 8-10 graden Celsius.
Heerlijk als aperitief. Ook goed in te zetten bij zomerse salades, koud vlees en gegrilde groente.
Heerlijk frisse en levendige rosé wijn met de aroma’s van aardbeien en rood fruit. Gemaakt door Bodegas Lozano uit het grootste wijngebied van Spanje La Mancha.
De smaak is zacht, sappig en fruitig met een zweem van bosvruchten en een frisse opwekkende afdronk.
Serveertemperatuur 8-10 graden Celsius.
Heerlijk als aperitief. Ook goed in te zetten bij zomerse salades, koud vlees en gegrilde groente.
Mooi diep rood van kleur. Soepele fruitige wijn van Bodegas Lozano uit het grootste wijngebied van Spanje La Mancha met tonen van rijpe kersen, bramen en pruimen. Zacht en afgerond; heerlijk soepel met zachte tannines. Kan licht gekoeld worden geschonken.
Serveertemperatuur 15-17 graden Celsius.
Heerlijk bij tapas, rijst en vlees gerechten. Tevens perfect te gebruiken als aperitief.