Een vriendelijke, verrassende Hongaar. Bleekgeel van kleur en met vrolijke, fris-opwekkende fruitsmaken van sappige peren, frisse appel en verse galiameloen. Met een subtiel gele kleur en een zacht toegankelijk mondgevoel. De perfecte huiswijn.
Spijs & moment Door zijn zachtheid en frisheid een echte allemansvriend. Ideaal dus voor feestjes en partijen en heerlijk op een zonnige dag. Wil je erbij eten, denk dan vooral ongecompliceerd.
Past goed bij: meloen met ham, sandwich krabsalade, garnalencocktail, salade met perzik
Jaume Serra Cava Brut is glanzend strogeel van kleur, met middelgrote bubbels die regelmatig verdeeld zijn. Deze Brut is intens aromatisch, zeer fris en behoudt zijn fruitige smaken. Je proeft wit fruit zoals appel en peer maar ook duidelijke citrustonen. Het is een goed uitgebalanceerde mousserende wijn, breed, levendig en met een mooie zuurgraad.
Jaume Serra heeft een strenge selectie: alleen de mooiste en beste druiven komen uiteindelijk in deze Cava terecht. De druivenranken zijn gelegen op de mooie plekken in de regio Catalunya, bekend om haar Cava. De tweede gisting op fles duurt ongeveer 12 maanden. In de kelders van Jaume Serra ontwikkelt deze cava haar prachtige mousse.
Heerlijk als apéritief of bij salades, schaal- en schelpdieren en gerookte zalm is de wijn perfect te combineren.
Deze heerlijke Sancerre Les Caillottes van Jean-Max Roger is een elegante witte wijn en heeft een mooie kleur. De smaak van deze witte wijn is opvallend fris en fruitig met buxustonen. In de neus zijn aroma’s van citrus en bloemen waarneembaar. Deze Sancerre Les Caillotes is vol en rond en heeft een lange afdronk.
De druiven van het “caillottes” terroir, die uniek is voor de regio Les Garennes, worden nu voor de ‘Cuvée Les Caillottes’ gebruikt om de fruitigheid en levendigheid van de Sancerre te versterken. De wijn heeft de naam van de terroir meegekregen, “caillottes” wat sterk kalkhoudende bodem betekent.
Jean Max Roger nam in het begin van de jaren ’70 van de vorige eeuw 4 hectare wijngaard over van zijn ouders die, net als vele generaties voor hen, een wijngoed bezaten in het Loiredal, in de AOC Sancerre. Twee zoons van Jean Max, Etienne en Thibault, namen in 2004 het wijngoed van hun vader over, nadat ze zelf een aantal jaren in het buitenland gewerkt hadden. Tegenwoordig beslaat het wijngoed 24 hectare wijngaard in de Sancerre, naast 5 hectare in de Menetou-Salon. Het oudste deel van de wijnmakerij, gelegen in het dorpje Bué in de Loire, stamt al uit de 17e eeuw. In de loop van de eeuwen is de wijnmakerij uitgebreid en gemoderniseerd zodat hij geheel voldoet aan de eisen van de moderne tijd.
Ideale serveertemperatuur is tussen de 8 en 12ºC.
Deze Sancerre is heerlijke als aperitief en past uitstekend bij zeevruchten, schaal- en schelpdieren zowel rauw als bereid. Ook combineert hij goed bij wit vlees (zoals gevogelte of kalfsvlees) en geitenkaas.
In 2014 won deze wijn de titel ‘beste Chardonnay van de wereld’ bij de World Wine Awards. En dat wordt je niet zo maar! Een zeer volle Chardonnay met in de geur zeer romig met boter en vanille, tonen van citrus en hazelnoot. In de smaak een zijdezachte structuur met rijpe zuren en vanille en mineralen in de lange afdronk. De wijn rijpt 9 mnd op eikenhouten vaten.
Het domein Jordan beschikt over uitzonderlijke wijngaarden, aan het einde van de Stellenboschkloof. Bovenop de heuvels krijg je een spectaculair zicht over de Tafelberg en Stellenbosch, maar ook False Bay waar in de lente de kraamkamer voor de walvissen is. Een paradijselijke omgeving waar ook nog eens paradijselijke wijnen. Eigenaren Gary en Kathy Jordan hebben gedurende 2 jaar ervaring opgedaan in Californië en Frankrijk alvorens in 1992 met hun eigen project te starten. Jordan is het enige estate in Stellenbosch dat wijngaarden bezit die in elke richting staan aangeplant. Niet verwonderlijk gezien de achtergrond van Gary Jordan als vermaard geoloog. Het is een echt familiebedrijf waar al jaren fantastische wijnen worden gemaakt.
Deze wijn is lekker bij visgerechten (met saus), schaal en schelpdieren, wit vlees en gevogelte.
Drink deze witte wijn op een temperatuur van 10-12°C.
Deze wijn is gemaakt van 100% Pinot Noir druiven. De wijngaarden liggen op hellingen aan de voet van de koele Pyreneeën en Cevennen, in het zuiden van Frankrijk. De bodem bestaat uit kalksteen, wat perfect is voor de delicate Pinot Noir.
De vinificatie begint met 2 dagen pre-fermentatie. Daarna volgt een koude maceratie om het frisse fruit te vangen in de wijn, gevolgd door 2 weken van vergisten.
De wijn rijpt 6 maanden in Frans eiken en wordt vroeg gebotteld op de primaire smaken van de druiven te behouden. Het is heerlijk om deze wijn iets gekoeld te drinken.
Het doel van de La Villette wijnmakers is een wijn te maken met de authentieke Franse uitstraling voor drinkers wereldwijd. Daarnaast willen zij een overvloedige wijn maken in een aantrekkelijke en betrouwbare verpakking met de romantische Franse uitstraling die ook de kwaliteit van de wijn representeert.
Proefnotitie
Verfrissende en subtiele aroma’s van rijpe frambozen en veenbessen met een hint van pruim en toast. In de mond een mooie balans van rijp fruit en frisheid met een aantrekkelijk kruidige rooksmaak.
Wijn/Spijs
Aanbevolen serveertemperatuur: 14-15°C.
Deze lichte rode wijn is bij uitstek de wijn voor bij kalfsvlees en eend. Maar ook is hij te combineren met onder andere gevogelte en paté’s.
Le Benjamin de Beauregard Pomerol heeft een robijnrode kleur. De geur is complex met aroma’s van kersentaart, tonen van paprika, karamel, gestoofde kersen en pruimen, humus en kruiden. In de mond is deze wijn vol van smaak met heerlijk rijp fruit. De afdronk wordt getypeerd door het fruit, met een kersenpitje in de finale. De wijn is mooi in balans.
Deze wijn is gemaakt van 70% Merlot en 30% Cabernet Franc.
Over het algemeen gaat het hier over een zeer elegante en evenwichtige Pomerol. Domein van 17,5 hectare. De gemiddelde leeftijd van de wijnstokken is 35 jaar oud. Benjamin de Beauregard is de tweede wijn. De ondergrond bevat kiezelstenen en klei. De oogst wordt volledig manueel gedaan.
Serveertemperatuur 18 graden Celsius.
Serveer deze wijn bij mooie rode vleessoorten met klassieke sauzen, zoals lamsbout, entrecote en ossenhaas.
Een zeer expressieve en geurende neus met een zeer expressieve en geurende viooltjes-, lavendel-, laurier-, laurier- en venkelpit die door een dichte kern van zwarte bessen en rode kersen heen weven. Op de achtergrond liggen subtiele anijs, komijn, ceder, gebarsten koffieboon en cacao. Het gehemelte is puur en elegant; delicate lagen kersen, zwarte bessen en Satsuma’s combineren met een levendige draad van natuurlijke zuren die richting en focus geven. Kaneel en kruidnagel zijn aanwezig op het middenstuk, dat zich lang uitstrekt met strak opgerolde poederachtige tannines.
Deze wijn is lekker bij gebraden rundsvlees, stoofpot en geroosterde lamskoteletten.
Drink deze wijn op een temperatuur van 16-18°C.
Leeuwin Estate is één van Australië’s meest befaamde domeinen. Reeds jaren scoort de exquise ‘Art Series’ Chardonnay (vergelijkbaar met een top Montrachet) in de top 100 van Wine Spectator. Ook hun stijlvolle ‘Art Series’ Cabernet Sauvignon is uitmuntend. Een must! Leeuwin Estate was één van ad Bibendum’s eerste selecties uit Australië. Nochtans liep dat destijds niet van een leien dakje. Toen wij in 1998 een fax naar Leeuwin Estate stuurden met onze welgemeende interesse voor hun wijnen, kregen we een vriendelijke bericht met bedanking terug. Er was géén wijn beschikbaar, de vraag op wereldniveau was véél hoger dan de productie (en is dat nog steeds!). Gelukkig hebben we de Horgans bij een eerste bezoek aan het magnifieke domein in 1999 wel kunnen overtuigen. We zijn gestart met enkele kistjes, die Tricia Horgan van de allocatie voor Australië afpitste. De nu erkende kwaliteitsregio, Margaret River, dankt zijn reputatie aan domeinen zoals Leeuwin Estate. Begin jaren ’70 waren zij pioniers in deze magnifieke regio, meer bepaald aan de Cape Leeuwin, die tot dan toe enkel bekend stond voor zijn natuurschoon, prachtige kustlijn en paradijs voor surfers. De Horgans begrepen al snel dat Margaret River gezegend is met een mediterraans klimaat met minder regen en een gunstige afkoeling uit zee ’s nachts, een bodem van graniet, klei en kiezel, kortom een paradijs voor wijnbouw. Het is de verdienste van vader Denis en moeder Tricia Horgan dat Leeuwin Estate internationaal een superieure plaats op de wereldwijnkaart heeft gekregen. Wine Spectator portretteerde meer dan eens de ‘Art Series’ op de frontcover omringd door klassieke Europese toppers. Ook noteren we uit dit gezaghebbende magazine:‘This gets our vote for the greatest white wine Australia ever produced’. Met een score van 96/100 rangschikt Wine Spectator Leeuwin Estate nummer 28 in hun wereld top 100. En dan zijn er natuurlijk de talrijke andere lovende persartikels, teveel om op te noemen. Gelukkig delen de kinderen dezelfde grote passie en gedrevenheid om de kwaliteit op Leeuwin Estate in al zijn druivenvariëteiten enkel nog maar te finetunen. Zoon Justin en dochter Simone zijn fulltime actief op dit dynamisch wijndomein. Het is niet verwonderlijk dat de Horgan-familie, gepassioneerd door grote wijnen en gastronomie, eveneens grote kunstliefhebbers zijn. De prachtige collectie wijnetiketten van de ‘Art Series’-collection bevestigt dit. Alsof dit nog niet voldoende is herbergt het prachtige domein eveneens één van Australië’s toprestaurants. Ook wordt er jaarlijks een exclusief en stijlvol concert georganiseerd. U ziet Leeuwin Estate gaat slechts voor één ding: grote kwaliteit over de hele lijn.