Resultaat 161–168 van de 343 resultaten wordt getoond

ESER SCHWARZWEISS SPÄTBURGUNDER

De uitzondering op de regel. De blauwe druiven van deze Spätburgunder (Pinot Noir) zijn op witte wijze gevinifieerd. Zo heeft het alle finesse van de rode variant maar dan met de diepgang en klasse van de witte Eser wijnen. De volledig rijpe druiven worden zachtjes gekneusd en direct geperst. Alleen de eerste vrije loop van het sap wordt gebruikt voor de wijn en in grote traditionele vaten gerijpt. Heerlijk om licht gekoeld te drinken!

Wijnhuis Eser en wijnmakers Christoph en Thomas Eser behoren tot de absolute top van de Rheingau. Grote vakbekwaamheden en hoge mate van zuiverheid zorgen hier voor hoogstaande wijnen, die heel goed oud kunnen worden. Hun credo is dan ook: Traditie, vooruitgang en passie.

Proefnotitie
Een zalmkleurige glans met de onmiskenbare rijpe aardbeien-geur van een Spätburgunder. In de mond een harmonieuze droogheid met een sappig karakter dat gepaard gaat met een fijne zuurgraad.

Wijn/spijs

  • Aanbevolen serveertemperatuur: 14-15°C.
  • Een mooie en bijzondere begeleider bij partijen en sociale bijeenkomsten. Ook heerlijk bij pasta’s of de fijne Indische keuken.

Esporão Colheita red BIO

Robijnrode Portugese wijn. Met een variatie aan aroma’s: van paarse pruimen, frisse bessen tot witte peper en wat groen-vegetarisch. Aantrekkelijk zacht van structuur. Rijp fruit met minerale en aardse accenten. Puur, levendig en met lengte.

Spijs & moment

Een ‘hele-jaar-door-wijn’. Bij een herfstige kom goedgevulde soep, bij een winterse runderstoofpot, in de lente bij gegrild lamsvlees, of in de zomer bij een stukje rood vlees van de barbecue. Maar ook bijvoorbeeld lekker voor een borrel, op zijn Zuid Europees met albondigas (gehaktballetjes in tomatensaus). Of na een maaltijd bij een plankje met milde kazen. Past goed bij: tomatensoep, stoofpot, gegrild rood vlees, tapas, kaas.

Serveertemperatuur 18 graden Celsius.

Esporão Colheita white BIO

Wit uit Portugal met een heldere strogele kleur en groene tinten. In de geur en de smaak: frisse citrus (vooral citroen), wit fruit en wat groenigs. De wijn proeft fris en puur, maar is tegelijkertijd ook rijk en heeft een iets romige textuur.

Spijs & moment

Een ideale wijn om in huis te hebben, je kunt er alle kanten mee uit. Gewoon zo een glaasje. Misschien een klein hapje erbij. Of bij lunch, voor- of hoofdgerecht. Kies voor gerechten die licht tot medium zwaar zijn. Past goed bij: maaltijdsalade, pasta met witte saus, vis, zeevruchten, kipsandwich.

Serveertemperatuur 10 graden Celsius.

Wine & Spirits Competition – 90 punten (2018)

Esprit de Crès Ricards Viognier Fût de Chêne

Deze Cres Ricards wijn is gemaakt van 100% viognier. De druivenstokken zijn gemiddeld 19 jaar oud en de bodem bestaat uit klei en leisteen. De oogst gebeurt deels handmatig en deels machinaal. De kleur van deze wijn is helder goud. Zeer elegante neus met tonen van droge vruchten, perzik, vanille (ivm 8 maanden houtrijping) en bloemige aroma’s. Op het palet rijk, fris en zacht met een lange afdronk met abrikozen en toast. 

Dit domaine van 28 hectaren groot is sinds 2009 in bezit van Jean-Claude Mas. Jean-Claude ontdekte dit domaine in 2009 en kwam onder de indruk van het terroir en van de gepassioneerde manier van wijnmaken van Colette en Gérard Foltran. Zij zijn inmiddels gaan genieten van hun welverdiende pensioen en Jean-Claude Mas vindt het een eer hun werk voort te zetten op dezelfde gepassioneerde wijze.

Jean-Claude Mas is een grote speler in de wijnwereld. Hij is een a-typische Fransman, die de hele wereld over reisde om overal de wijnmaak technieken te bestuderen. Dat heeft hij uiteindelijk gecombineerd in zijn eigen wijnbedrijf. Hij maakt wijnen in de klassieke Franse stijl met een knipoog naar de nieuwe wereld. Dit betekent dat zijn wijn altijd gekenmerkt zijn door terroir, maar ook het zwoele sappige zachte fruit hebben.

  • Serveertemperatuur 8-10 graden Celsius.
  • Deze wijn is heerlijk met zeevruchten en visgerechten, evenals witvlees, blauwe kaas, taarten en fruitdesserts.

FANTINI EXTRA VERGINE OLIJFOLIE 0.5L

13,95 incl. btw

Dit is een heerlijk biologische Extra Vergine olijfolie gemaakt in Piano Laroma.

De olie heeft een sterke en pure geur met de typische aroma’s van verse olijven. De kleur is groen met gele reflecties.

Dankzij de uitstekende kwaliteit kan dit product in elk gerecht verwerkt worden. Ook als dressing is deze olie heerlijk.

FARNESE CASALE VECCHIO MONTEPULCIANO (Black)

Deze wijn wordt voor 100% gemaakt van Montepulciano druiven. Tijdens de eerste dagen zorgt de fermentatie bij lage temperatuur voor een goede extractie van polyfenolen, verantwoordelijk voor onder andere de rode kleur van de wijn. Daarna loopt de temperatuur op tot 27°C. De wijn rijpt voor 6 maanden in houten vaten.

Proefnotitie
De wijn heeft een robijnrode kleur met tinten van granaat. In de neus komen intense aroma’s van wilde bessen en pruimen naar voren met tonen van droge bloemen, specerijen en zoethout. Deze wijn heeft een volle body, lichte tannines en een mooie afdronk.

Heerlijk in combinatie met rijke hoofdgerechten en rood vlees.

Serveertemperatuur 17-18 graden Celsius.

Feuerheerds 10 Years Old Port

Deze 10 jaar oude port wordt gemaakt van Touriga Franca, Tinta Roriz, Tinta Barroca, Tinto Cão en andere traditionele druivensoorten uit de regio Douro. Feuerheerd’s 10 Year Old Tawny Port heeft 10 jaar in eikenhouten vaten gerijpt.

Prachtige zachte textuur met een intense complexe neus met aroma’s van noten, rozijnen en vijgen.

  • Serveertemperatuur 16-18 graden Celsius.     
  • Heerlijk bij desserts als cakes, chocolade, walnoten, noten, crème brûlée, Roquefort en als digestief.

Feuerheerds Colheita 2000 Port

Colheita is een oude Port van een enkele oogst en rijpt minstens 7 jaar in eikenvaten. De druivensoorten van deze Port bestaan uit: Tourigna Nacional, Touriga Franca, Tinta Roriz, Tinta Barroca and Tinto Cão.

Amberkleurige port met rode tinten. In de neus karamel en zoete specerijen. Sterk en romig, fris en goed in balans.

  • Serveertemperatuur 16-18 graden Celsius.     
  • Deze Colheita Port is de perfecte afsluiting van elke maaltijd, heerlijke dessertwijn, is heerlijk samen met Roquefort, gehakttaarten, cake, chocolade, walnoten, noten en crème brûlée.