De Bortoli DB Family Selection Rosé heeft een fruitige smaak met tonen van zoetzure kersen, frambozen en pittige bessen met een lichtzoete afdronk. De wijn heeft een mooie balans tussen fruit en zuren.
De Bortoli is één van de grootste Australische wijnbedrijven die nog in familiebezit zijn. De grondslag werd in 1928 gelegd door een Italiaans immigrantenechtpaar. Het bedrijf heeft wijngaarden en productiefaciliteiten in gebieden als Riverina, Yarra Valley, King Valley en Hunter Valley.
Deze wijn is lekker bij antipasti, salami, charcuterie van varkensvlees en salades.
Drink deze rosé wijn op een temperatuur van 8-10°C.
Zalmroze droge en strakke rosé wijn. Prachtige exclusieve rosé met een enorme body en intensiteit. In zijn jeugd bleekroze, later zalmkleurig. In de neus citrus, nectarine, tijm en bloemetjes en ook al wat mineraliteit. In de mond na de zachte aanzet zeer mondvullend en intens zonder log of saai te worden, door de mooie zuren. Mooie mineraliteit met een lichte ziltigheid die in de afdronk blijft hangen. Ongeveer 30% van de druiven ondergaat een schilinweking, voor het overige directe persing en daarna een koele vergisting. De appel/melkzuurgisting wordt tegengehouden, om de frisheid en elegantie in de wijn te houden.
Jong drinken is heerlijk; de zuren versmelten na enige tijd, zodat de wijn anderhalf tot twee jaar na de oogst nog mooier is. Dit type rosé (Bandol van de beste domeinen) kan ook rond vijf jaar worden bewaard, maar dan verandert deze in geur en smaak geheel: het fruit wordt ‘gedroogder’ de frisse geuren zakken weg, maar er komen aardse geuren voor terug. Een interessant experiment.
Geproduceerd uit 40% Mourvèdre en 30% Cinsault en 20% Grenache en 10% Carignan druiven op het Domaine La Suffrene in Provence Frankrijk.
Serveertemperatuur 10-12 graden Celsius.
Heerlijk bij gegrilde vis, gevogelte, bouillabaisse en Orientaalse keuken.
Elegante, fruitige rosé van de Grenache druif. Met vrolijk klein rood fruit, zoals aardbeien, kersen, aalbessen, frambozen, en een klein hintje van kruidigheid. Het fruit is goed in balans met de zuren. Een rosé met souplesse én pit.
Spijs & moment
Neem een slok, sluit je ogen en je waant je in de Mediterranée. Op een gezellig Frans terrasje of in zo’n klein, authentiek bistrootje. Uitgeborreld? Dan drink je deze rosé gerust door tijdens het eten. Bijvoorbeeld bij een gerecht met garnalen, lichtere wit vlees gerechten of een visje van de grill.
Past goed bij: tempura garnalen, varkensvlees, kip, gegrilde vis, salade met kalkoen.
Heerlijk frisse en levendige rosé wijn met de aroma’s van aardbeien en rood fruit. Gemaakt door Bodegas Lozano uit het grootste wijngebied van Spanje La Mancha.
De smaak is zacht, sappig en fruitig met een zweem van bosvruchten en een frisse opwekkende afdronk.
Serveertemperatuur 8-10 graden Celsius.
Heerlijk als aperitief. Ook goed in te zetten bij zomerse salades, koud vlees en gegrilde groente.
Een verfrissende rosé van de Pinot Grigio druif met een kraakheldere lichtroze kleur. Met veel vrolijk zomerfruit zoals frambozen en aardbeien. De afdronk is fris en heeft een elegant zoetje van al dat rode fruit.
Spijs & moment
Brunch, lunch, terras, bootje, park, borrel, feestje: deze frisse Pinot Grigio rosé is de ultieme drinkwijn voor allerlei gezellige momenten. Door zijn lichtvoetige karakter heeft deze wijn geen eten nodig. Wil je toch iets serveren, denk dan licht, fris, vissig.
Past goed bij: blini zalm, garnalendumpling, broodje zalm of tonijn.
Deze Rosapasso van Biscardo Vini heeft een briljante rosé kleur. Het bouquet is fruitig met elegante wilde aardbeien en kersen. In de mond een smakelijke, soepele en harmonieuze wijn met een aangename afdronk.
De druiven voor deze Rosapasso worden voorzichtig geperst, zodat de most alleen bestaat uit sap dat vanzelf is vrijgekomen. Hierna volgt de cryo maceratie en de fermentatie. De primaire aroma’s worden zeer efficient onttrokken aan de schil. Dankzij dit proces blijven de aroma’s behouden en geven de wijn een delicaat en fruitig aroma. De vergisting vindt plaats in RVS tanks bij een gecontroleerde temperatuur. De rijping vindt ook plaats in RVS tanks gedurende een paar maanden. De Rosapasso verfijnt zichzelf terwijl hij rust op zijn eigen gisten.
Biscardo Rosapasso kan geserveerd worden bij voorgerechten, vis, kaas, zacht smakende risotto of pasta en wit vlees.
Drink deze wijn gekoeld op een temperatuur van 8-10°C.
De Rosé d’Anjou is licht van stijl en makkelijk drinkbaar. Intens roze van kleur met heldere zalmkleurige reflecties. Levendig, rond en fruitig. De frisheid en energie van de wijn balanceren het halfzoete karakter. Met aroma’s van framboos, aardbei, kersen en witte perzik. Een boeket van zomerse vruchten, ideaal voor een warme zomerdag.
Drink deze wijn op een temperatuur van 8-10°C.
Lekker bij gekookt, gerookt, en wit vlees. Is ook een mooie combinatie met de Aziatische keuken.