Deze Fine Tawny is gemaakt van Touriga Nacional, Touriga Franca, Tinta Roriz, Tinta Barroca en Tinto Cão. De Fine Tawny port is een geselecteerde blend die rijpt in kleine eikenhouten vaten. Deze Fine Tawny Port heeft perfecte combinatie van aroma’s van rijp fruit met gedroogd fruit en kaneel.
De familie Van Zeller is een van de bekendste families binnen het Port gebied en eigenaar van diverse gerenommeerde Port huizen, zoals o.a. Feuerheerds en Quinta Roriz. De oorsprong van de bekende familie Zeller gaat terug naar de 13e eeuw, naar de Vlaamse stad Mechelen en Nijmegen, waar de familie verschillende gebouwen bezat, namelijk het dorp van de Zellaer. Tijdens de 17e eeuw, ten tijde van de religieuze oorlogen die Noord- en Midden-Europa in die tijd voerden, zijn de van Zellers gemigreerd naar Spanje en Portugal om zich te vestigen. De voorouders van de familie Zeller zijn de eerste leden van 14 generaties in de wijnhandel van Port en Douro. In 1993 verkocht de familie het bekende Quinta Noval aan de AXA groep.
Serveertemperatuur 16-18 graden Celsius.
Heerlijk op zichzelf maar ook samen met minder zoete desserts.
Deze witte port wordt gemaakt van Gouveio, Donzelinho, Viosinho en Malvasia Fina. Een blend van geselecteerde jonge ports die rijpen in grote eikenhouten vaten die zorgen dat het jonge fruit karakter behouden blijft.
De familie Van Zeller is een van de bekendste families binnen het Port gebied en eigenaar van diverse gerenommeerde Port huizen, zoals o.a. Feuerheerds en Quinta Roriz. De oorsprong van de bekende familie Zeller gaat terug naar de 13e eeuw, naar de Vlaamse stad Mechelen en Nijmegen, waar de familie verschillende gebouwen bezat, namelijk het dorp van de Zellaer. Tijdens de 17e eeuw, ten tijde van de religieuze oorlogen die Noord- en Midden-Europa in die tijd voerden, zijn de van Zellers gemigreerd naar Spanje en Portugal om zich te vestigen. De voorouders van de familie Zeller zijn de eerste leden van 14 generaties in de wijnhandel van Port en Douro. In 1993 verkocht de familie het bekende Quinta Noval aan de AXA groep.
Serveertemperatuur 8-10 graden Celsius.
Deze port is heerlijk op zichzelf of als digestief.
Deze prachtige port is gedurende 10 jaar lang gerijpt in eikenhouten vaten. Hierdoor heeft de wijn een zachte textuur met een intense neus waarin veel complexe aroma’s naar voren komen. In de mond een rijke smaak met prachtige tonen van rozijnen.
De familie Van Zeller is een van de bekendste families binnen het Port gebied en eigenaar van diverse gerenommeerde Port huizen, zoals o.a. Feuerheerds en Quinta Roriz. De oorsprong van de bekende familie Zeller gaat terug naar de 13e eeuw, naar de Vlaamse stad Mechelen en Nijmegen, waar de familie verschillende gebouwen bezat, namelijk het dorp van de Zellaer. Tijdens de 17e eeuw, ten tijde van de religieuze oorlogen die Noord- en Midden-Europa in die tijd voerden, zijn de van Zellers gemigreerd naar Spanje en Portugal om zich te vestigen. De voorouders van de familie Zeller zijn de eerste leden van 14 generaties in de wijnhandel van Port en Douro. In 1993 verkocht de familie het bekende Quinta Noval aan de AXA groep.
Serveertemperatuur 16-18 graden Celsius.
Heerlijk als aperitief of digestief bij blauwe kazen, gedroogd fruit, nootjes, amandeltaart, chocolade.
Deze speciale Feuerheerd’s Reserva Tawny Port is een mooie fluwelig zachte kwaliteitsPort met een verfijnde stroperig en amandelachtige smaak met indrukken van caramel, toffee en krenten gevolgd door een lange licht-zoete afdronk.
Tawny verwijst naar de taanachtige (oranje) kleur.
Deze Reserva Tawny kan heel lang mee dankzij zijn lange opvoeding op kleine houten vaten (schrikt dus niet van zuurstof als je de fles opentrekt) en kan wel een maand open blijven staan! Gesloten kan deze nog jaren opgelegd worden.
De houtlagering duurt ca 7 jaren. De druiven die voor deze rode port worden gebruikt zijn de klassieke portdruiven Tinta Roriz en Tinta Nacional.
Deze Feuerheerd’s Reserva Tawny heeft een prachtige diep rode kleur met een bruine omranding.
De geur is een prachtig samenspel van caramel, rozijnen en krenten. De smaak is zijde zacht en heerlijk vol. De nuances van krenten en caramel worden in balans gebracht met tinten van rijp rood fruit en wat vanille. De afdronk is vol, intens en uitermate zacht. Een perfecte port om heerlijk van te genieten met bijvoorbeeld oude kazen en chocolade.
Serveertemperatuur 16-18 graden Celsius. (is iets gekoeld ook lekker).
De familie Van Zeller is een van de bekendste families binnen het Port gebied en eigenaar van diverse gerenommeerde Port huizen zoals oa Feuerheerds en Quinta Roriz. De oorsprong van de bekende familie Zeller gaat terug naar de 13e eeuw naar de Vlaamse stad Mechelen en Nijmegen waar de familie verschillende gebouwen bezat, namelijk het dorp van de Zellaer. Tijdens de 17e eeuw, ten tijde van de religieuze oorlogen die Noord- en Midden Europa in die tijd voerden, zijn de Van Zellers geemigreerd naar Spanje en Portugal om zich daar te vestigen. De voorouders van de familie Zeller zijn de eerste leden van de 14 generaties in de wijnhandel van Port en Douro.
Deze speciale Fine Tawny is een mooie fluwelig zachte kwaliteitsport met een verfijnde stroperig en amandelachtige smaak met indrukken van caramel en toffee, gevolgd door een lange licht-zoete afdronk. Tawny verwijst naar de taanachtige (oranje) kleur. Deze Tawny kan heel lang mee dankzij z’n lange opvoeding op hout (schrikt dus niet van zuurstof als je de fles opentrekt). Kan tot wel een maand open blijven staan. Gesloten kan hij nog jaren opgelegd worden.
Gelegen in het beste gedeelte van de Douro-vallei, wordt Quinta da Romaneira erkend als een van de mooiste en beste onafhankelijke quinta’s uit het Portgebied. Alle terrassen liggen precies op de zuidwest- hellingen om zodoende optimaal van het aantal zonuren te kunnen profiteren. Met een opbrengst van nog geen 20 hectoliter per hectare blijft de productie overigens gering. Een strenge selectie vormt de basis voor het bepalen van het type Port dat wordt gemaakt. Vlak na de vinificatie gaat alle wijn op vat en wordt de ontwikkeling zorgvuldig gevolgd. De grote kracht van Quinta da Romaneira ligt in het feit, dat alle wijnen worden geproduceerd van eigen wijngaarden en men dus streng kan selecteren op kwaliteit. De eenvoudiger wijnen vormen de basis voor de Fine Ruby, terwijl de betere druiven uit de betere oogstjaren op kleine houten vaten verder rijpen en uiteindelijk, na zo’n 8 tot 10 jaar, worden geblend tot de besteFine Tawny.
De portproductie van Romaneira begint in 1872. In 1967 kocht de architect Antonio Borges Vinagre de quinta (quinta betekent zoveel als ‘château’) en toverde het om tot een originele mooie quinta. Na zijn dood nam zijn dochter en haar man Sr. José Manuel Soares da Costa de quinta over. Quinta da Romaneira wordt in het Portgebied erkend als één van de mooiste Quintas voor de productie van Port. De wijngaarden zijn allen gelegen in het beste gedeelte van de Douro-vallei en hebben allemaal deA-status. (de wijngaarden in de Douro-vallei zijn geklasseerd van A t/m F, waarbij A de hoogste klasse is). De steile zuid-west hellingen waarop de terras-wijngaarden zijn gelegen profiteren maximaal van het grote aantal zonuren. De aanplant bestaat voornamelijk uit Tinta Barocca, Tinta Roriz, Touriga Nacional, Tinto Cao en Tinta Fransisca.
De productie van alle wijnen staat onder toezicht van het Casa do Douro, in de persoon van Eduardo Abade, één van Portugal’s beste wijnmakers.
Serveertemperatuur 16-18 graden Celsius.
Heerlijk als aperitief of digestief bij blauwe kazen, gedroogd fruit, nootjes, amandeltaart, chocolade.