Resultaat 9–16 van de 343 resultaten wordt getoond

Baglio Gibbellina Passimiento MAGNUM in geschenkdoos

23,95 incl. btw

Druivenrassen en vinificatie
De Frappato druiven worden geplukt wanneer ze net rijp zijn. Op deze manier blijft de karakteristieke frisheid behouden. De most rijpt na een langzame fermentatie in RVS tanks. De Nero d’Avola druiven blijven juist lang aan de ranken zitten, totdat ze al op natuurlijke wijze iets ingedroogd zijn. Hierna worden ze voorzichtig in houten kisten gelegd. Na een voorzichtige persing fermenteert de most bij een gecontroleerde temperatuur. De twee wijnen worden langzaamaan geblend. Men neemt hier de tijd voor maar zorgt wel dat er alleen wijn van 1 oogst in de blend komt. Om de zoetheid van de wijnen te behouden wordt het gistingsproces vroegtijdig onderbroken. Hierna rijpt de wijn nog een aantal maanden in stalen tanks.

Proefnotitie
De wijn heeft een intense helderrode kleur. In de neus zeer karakteristiek en intens, met hints van rode bessen. In de mond is het een warme volle wijn, goed in balans door zijn frisheid. De tannines zijn zacht en elegant.

Wijn/spijs
Zeer geschikt om te drinken bij Italiaanse pasta en verfijnde kazen.

Barbera d’Alba Superiore Bel Colle Le Masche Barrique

Deze Barbera d’Alba DOC wordt gemaakt van druiven die groeien op oude Langa wijngaarden. De rigoureuze selectie van de trossen in de eerste maanden zorgen voor een lage opbrengst met hoge kwaliteit. Na voorzichtige fermentatie gaat de wijn gedurende 18 maanden in Frans eikenhouten tonnen en vaten. Na een verfijning van 18 maanden in de fles is de wijn klaar om te drinken.

Proefnotitie
De wijn heeft een intense robijnrode kleur en etherisch aroma met de geur van specerijen en moerbei.  In de mond een droge wijn met volle body en een prachtig gebalanceerde frisheid. Een veelzijdige wijn die goed gecombineerd kan worden met de hoofdmaaltijd. De wijn kan nog 5 tot 6 jaar bewaard worden.
Na rijping heeft de wijn een volle en harmonieuze smaak.

Wijn/spijs
Deze wijn gaat heerlijk samen met vlees en oude kaas wanneer de wijn gerijpt is.
Schenktemperatuur 17-18 graden Celsius

BIO Pizzolato M-use Violette Spumante rosato

9,80 incl. btw

Pretty in Pink!  Deze mag gezien én gedronken worden.  Wat een prachtige fles.                                                                                                                                                                                                                         De biologische en vegan prosecco is gemaakt van de rode Raboso en witte Glera (Prosecco) druif. Heeft een zachtroze kleur. Harmonieus, fruitig boeket met delicate hints van morellen en pioenroos. Beetje off-dry in evenwicht door de juiste zuurgraad, licht hartig.  Super voor de tempura en misschien een gefrituurd garnaaltje! Heerlijk voor op het terras. Genieten!

Bitacora Rueda Verdejo

D.O. Rueda ligt op ongeveer 800 mtr hoogte met lange koude winters, korte lente- en herfsttijden en hete zomers. Het temperatuurverschil tussen dag en nacht zorgt voor een goede balans tussen suiker in de druif (dag) en voldoende frisheid (nacht). Cuatro Rayas werd opgericht in 1935 en produceert ongeveer 20% van alle gebottelde wijnen uit het Rueda-gebied. Cuatro Rayas zelf heeft een eeuwenoude wijngaard. Dit is een bijzonder waardevol bezit, omdat in Europa veel van de oude wijnstokken verloren zijn gegaan door phylloxera.

Bitacora is een frisse witte Spaanse wijn gemaakt van 100% Verdejo druiven uit het Spaanse wijngebied Rueda. Deze wijn heeft veel fruitaroma’s en is het ideale compromis tussen de sauvignon blanc en de chardonnay liefhebber!

Heerlijke geur en smaak van oa tropisch fruit, appel, peer, groene meloen en rijpe perzik. Licht kruidig met de geur van witte bloesem.

Lekker voor de borrel, maar ook bij gegrilde zalm, garnalen, kip, paella, schaal- en schelpdieren en sashimi.

Serveertemperatuur 8-10 graden Celsius

Bon Courage Chardonnay “Cuvee Prestige”

Bon Courage “Cuvee Prestige” is gemaakt van 100% Chardonnay. De druiven weken 24 uur op de schillen waarna ze in stalen tanks gisten tot een suikergehalte van 16° Balling. De wijn wordt opgevoed in Frans eiken vaten voor ongeveer 8 maanden.

Proefnotitie
De heerlijke aroma’s van de wijn komen je tegemoet zodra je hem inschenkt. Aroma’s van citrus, vanille en perzik maken een divers geheel. De wijn heeft een intens mondgevoel met smaken van grapefruit, limoen, vanille en butterscotch. De rijke smaken worden gevolgd door een lange finish die doet denken aan crème-brulee.
Wijn/Spijs
Deze Chardonnay gaat heerlijk samen met vis- of kipgerechten vergezeld door een romige saus. Ook licht gekruide gerechten of milde Indiase curry zijn een goede combinatie.
Serveertemperatuur 8-10 graden Celsius

Bon Courage Shiraz “The Pepper Tree”

Deze Bon Courage “Pepper Tree” is gemaakt van 100% Shiraz. Voor deze wijn gisten de hele druiven in tanks. Halverwege de gisting wordt de helft van de wijn in Frans eiken vaten gepompt, om daar verder te gisten. De andere helft gist verder op de schil ‘sur lie’. De wijn rijpt uiteindelijk nog 12 – 15 maanden in Frans eiken vaten.
Proefnotitie
In de neus aroma’s die doen denken aan kruidige pruimenjam vergezeld door peper en vanille. In de mond heeft de wijn een volle body en zachte tannines. De aroma’s van specerijen en pruimen komen ook in de mond weer naar voren.
Wijn/Spijs
Deze Shiraz gaat heerlijk samen met stoofschotels, kruidig braadstuk en geroosterd varken met zoete saus.
Serveertemperatuur 16-18 graden Celsius.

Bottega Miabi Spumante

27,85 incl. btw

De kleur is bleek geel, helder en de perlage is fijn en persistent. De neus is complex, elegant en verfijnd gekarakteriseerd door lichte en aangename aroma’s van knapperig brood en gist met florale tonen. De smaak is vol, rond en fluweelzacht met een uitstekende structuur en persistentie. Het wordt gekenmerkt door zijn rijke smaak, evenwichtige zuurgraad en geel fruitaroma’s die in de afdronk neigen naar zoete amandel.

Perfect als aperitief, maar ook met voorgerechten, rijstgerechten, rauwe of gekookte vis (vooral schaaldieren), vegetarische gerechten, smaakvol wit vlees, kazen en desserts.

Serveertemperatuur 6-8 graden Celsius

Elegantie, verfijning en constant onderzoek naar kwaliteit brengen Japen en Italië samen en zijn een expressie van hun respectieve culturen. Bottega Miabi combineert de Japanse decoratieve techniek, genaamd “dyed obi” samen met een Italiaanse Pinot Noir wijn, sprankelend gemaakt door de lange Charmat-methode, die de complexiteit en het sensorische profiel vergroten.

De heuvels van Conegliano, halverwege Venetië en de Dolomieten, zijn zeer geschikt voor de groei van sappige Prosecco- en Moscatodruiven. Het gebied is waterrijk en de ruim opgezette wijngaarden geven plaats aan oude Venetiaanse kastelen en landhuizen. Bottega is een familiebedrijf onder leiding van Sandro Bottega dat sinds de jaren zeventig bekroonde wijnen, likeuren en grappa’s produceert. De productielocatie is gevestigd in Treviso, 40 km ten noorden van Venetië. Het is een zeer milieuvriendelijk bedrijf. Naast het opwekken van bijna alle eigen energie, doet Bottega ook veel aan recycling en past het biologische landbouw toe. Sandro Bottega is sterk in het produceren van kwalitatief hoogstaande producten én het ontwerpen van originele flessen en verpakkingen zoals de Bottega Gold. Op 6 juni 2010 verdiende Bottega een vermelding in het Guinness World Records Book met de grootste fles grappa in Italië. De fles is 1,86 meter hoog en bevat maar liefst 138 liter grappa!

Bottega Prosecco Gold Spumante DOC Brut Jéroboam 3 Ltr + Giftbox

126,00 incl. btw

Een stuivend glas prosecco met tonen van rijpe appel, peer en ander exotische fruit. In een onmiskenbare prestigieuze fles is deze prosecco echt een feestelijk aperitief. Maar ook een perfecte begeleider bij lichte voorgerechten en antipasta’s.

 

Bottega S.p.A. werd 40 jaar geleden opgericht als grappadistilleerderij en is uitgegroeid tot een familiebedrijf dat typisch Italiaanse dranken en etenswaren produceert en naar alle delen van de wereld exporteert. Inmiddels wordt het bedrijf geleid door de derde generatie Bottega’s: Barbara, Sandro en Stefano Bottega. Het bedrijf is gevestigd in Bibano, in het Italiaanse Treviso (45 km ten noorden van Venetië), in een 19e-eeuwse boerderij. De boerderij is compleet gerenoveerd met behoud van de oorspronkelijke architectuur en wordt omringd door 10 hectare wijngaarden.

Sinds 1977

Bottega werd in 1977 opgericht door Aldo Bottega, een meesterdistilleerder met meer dan 30 jaar ervaring. In 1983 overleed Aldo en nam zijn zoon Sandro de leiding over. In 1992, na jaren van onderzoek naar de productie van zachtere en rijkere distillaten, bracht het bedrijf zijn eerste prosecco op de markt, al snel gevolgd door andere mousserende wijnen.

De onderneming heeft verschillende merken onder haar hoede, waaronder Alexander, Bottega en Cellini. Bottega produceert en distribueert Italiaanse wijnen, grappa, likeuren en etenswaren naar meer dan 120 landen wereldwijd. Kernwaarden van de onderneming zijn kwaliteit (Italiaanse smaak en authenticiteit), stijl (het kenmerkende Italiaanse gevoel voor stijl) en duurzaamheid (ondernemen met respect voor milieu en maatschappij).