Resultaat 145–152 van de 343 resultaten wordt getoond

DOMAINE SALMON SANCERRE ROUGE

Deze rode Sancerre is gemaakt van Pinot Noir druiven die groeien op een klei kalksteen bodem, gelegen op de hellingen van Bué.

Deze wijn is diepe donkere karmijnrode kleur. Een krachtige neus met aroma’s van rode en zwarte bessen, kersen, zure kersen, frambozen en bramen. Deze warme, ronde wijn is een en al finesse en beschikt over goed geïntegreerde en gestructureerde tannine. Deze wijn weerspiegelt de traditie van de Sancerre in zijn zuiverste expressie.

  • Drink deze wijn op een temperatuur van 14-16°C.
  • Heerlijk om te drinken onder het genot van charcuterie, varkensvlees en paddestoelen.

Doña Dolce Moscatel 50cl

Voor deze zoete wijn worden de beste moscatel-druiven geoogst van de wijngaarden in het estate ‘Less Canyaes’.  De ondergrond bestaat uit een sterk leemhoudende grond welke gunstig is voor de moscatel druif. De wijn gist op lage temperatuur, om het fruit zo veel mogelijk te behouden. De gisting wordt onderbroken door de toevoeging van wijnalcohol op het moment dat er een ideale balans is tussen de zuren en de overgebleven natuurlijke suikers in de wijn.

Deze Doña Dolce Moscatel heeft de geur van bloemen, citrusfruit, rijpe druiven, honing en gedroogde vruchten gevolgd door een smaak met aangename zuren die mooi in balans is met het zoet in deze dessertwijn.

  • Heerlijk bij een fruitdessert. Daarnaast smakelijk bij taarten met fruit of als aperitief, maar ook bij blauwschimmelkazen.
  • Drink deze wijn op een temperatuur van 6-8°C.

Doppio Passo Primitivo Puglia

Wat een zalig glas en niet voor niets een van onze geliefdste wijnen uit ons grote assortiment! Deze Italiaanse rode wijn is gemaakt van de Primitivo druif die opgroeien in de hak van de laars, daar krijgen de druiven veel zon uren! Deze volmaakte druiven geven deze Doppio Passo zijn verfijnde en vooral zachte karakter! In de geur een prachtig boeket van onder andere zwarte kersen, pruimen en bramen. De smaak is heel maar dan ook heel zacht, net een dons dekbed waar je in valt! HEERLIJK met hoofdletters. In de ronde smaak geven de Primitivo druiven indrukken van Jam, bramen en bessen aangevuld met kaneel en een beetje zoethout. Mooie rijpe afdronk maakt het geheel helemaal af, en voor deze prijsklasse uniek te noemen!

  • Heerlijk bij rood vlees, wild, kazen of om zo los van te genieten.
  • Serveer Temperatuur 16 – 18°C.

Edizione Cinque Autoctoni Farnese 19

Edizione Cinque Autoctoni van Farnese Vini is een bijzondere blend van 5 autochtone druiven: Montepulciano, Sangiovese, Primitivo, Negroamaro en Malvasia Nera. Malolactische fermentatie vindt plaats in barriques, gevolgd door 13 maanden rijping.

Proefnotitie
De wijn is prachtig granaatrood van kleur. In de neus complexe aroma’s van rijpe kersen, pruimen, zwarte bessen met hints van tabak en toast. In de mond een volle wijn met mooie, afgeronde tannines. We proeven met name donker fruit, kruiden en een hint van tabak. In de aanhoudende afdronk tonen van vanille en chocolade.

  • Best Italian Red 2018 (Luca Maroni)
  • Italian Wine of the Year 2018 (Fondazione Italiana Sommelier)

Uitstekend met rijke voorgerechten, rood vlees en gekruide kaas.

Serveertemperatuur 16-18 graden Celsius.

 

Out of stock

Eikendal Chardonnay Barrel Fermented

Eikendal Chardonnay is een volle, romige op hout gerijpte Chardonnay die smaakt naar boterbabbelaar, peer, vanille en een klein beetje citrus en honing.

Deze Chardonnay is één van de “icoonwijnen” van dit wijnhuis en heeft 12 maanden op nieuwe eiken vaten gerijpt.

Wordt geproduceerd bij Eikendal Vineyards te Stellenbosch welke al geruime tijd bij de top van de Zuid-Afrikaanse wijnmakers behoort en internationaal vele medailles heeft gewonnen.

  • Deze wijn is lekker bij visgerechten (met saus), schaal en schelpdieren, wit vlees en gevogelte.
  • Drink deze wijn op een temperatuur van 10-12°C.
Out of stock

Eikendal Classique Barrel Fermented

Na de gisting rijpt de wijn nog 18 maanden op nieuwe eikenhouten vaten waardoor hij mooi wordt afgerond. Deze Eikendal Classique is heerlijk verleidelijk en zacht, kruiden en vanille, room en stevigheid, goede zuren, mooi afgerond, modern, heel fris en smaakvol rood, een echte Zuid-Afrikaanse Grand Cru! De smaak is vol, krachtig en vlezig met mooie rijpe tannine. Veel body en een hoge smaakintensiteit.

Kan onder de juiste condities nog 25 jaar opgelegd worden!

Decanteren wordt aanbevolen.

Wordt geproduceerd bij Eikendal Vineyards te Stellenbosch welke al geruime tijd bij de top van de Zuid-Afrikaanse wijnmakers behoort en internationaal vele medailles heeft gewonnen.

Is gemaakt van Cabernet Sauvignon en Merlot druiven.

  • Deze wijn is lekker bij gegrild (rood) vlees en bij wild gerechten.
  • Drink deze wijn op een temperatuur van 16-18°C.
Out of stock

Eikendal “Charisma”

Deze rode wijn “Charisma” werd bekroond met 5 sterren Platter!! Het is een blend van Shiraz 59 %, Petit Verdot 26% & Sangiovese 15% en is gerijpt deels in oudere franse eiken vaten van 500 liter 80% en deels in oude vaten van 4500 liter 20% gedurende 15 maanden. Mooi gebalanceerde wijn met aroma’s van pruim, chocolade en licht kruidige toetsen. Een streling voor je zintuigen!  Deze creatie, teweeg gebracht door wijnmaker Nico Grobler, is een visie waarbij hij deze drie druivensoorten hanteert om een verleidelijke elegante wijn te maken.

Wordt geproduceerd bij Eikendal Vineyards te Stellenbosch welke al geruime tijd bij de top van de Zuid-Afrikaanse wijnmakers behoort en internationaal vele medailles heeft gewonnen.

  • Heerlijk als begeleider van gegrild rundvlees, gestoofd konijn, rijpe en zachte kazen en gerechten met truffel.
  • Serveer Temperatuur 16 – 18°C.

 

Out of stock

Eikendal “Janina” Unwooded Chardonnay

Deze unwooded Chardonnay, gekenmerkt door aroma’s zoals honing, zoete appel & limoen, florale toetsen op het smaakpalet met mooie frisse afdronk. De druiven zijn deels afkomstig van Stellenbosch en deels van Elgin, gekend voor zijn koel klimaat. Deels fermentatie op 900 liter ” Polyethyleen Egg shaped fermenters” en deels op stainless steel. 6 maanden “on the lees” voor het blenden en bottelen. Dubbel goud behaald op ” National Wine Challenge”.

Wordt geproduceerd bij Eikendal Vineyards te Stellenbosch welke al geruime tijd bij de top van de Zuid-Afrikaanse wijnmakers behoort en internationaal vele medailles heeft gewonnen.

  • Een ideale begeleider van zacht wit vlees, vis, sushi, diverse salades of gewoon als aperitief.
  • Drink deze wijn op een temperatuur van 8-10°C.