Villa Maria Merlot Cabernet Sauvignon Private Bin
- Heerlijk voor bij de maaltijd. Goede begeleider van rood vlees, gerijpte harde kazen of bij (wilde) eend.
- Serveertemperatuur 16-18 graden Celsius.
Resultaat 121–128 van de 135 resultaten wordt getoond
Villiera Down to Earth Red is een prachtige rode Zuid-Afrikaan die bewijst hoe Portugese druivenrassen hier op hun plek zijn.
In de neus zwarte bes, kersen, bramen met kruidige aroma’s en zwoele rode aarde.
In de mond een zachte aanzet met mooie zachte tannines en een prima frisheid. Mooie minerale afdronk. Deze wijn is gemaakt van 62% Touriga Nacional en 38% Shiraz druiven.
Het ecologische en milieuvriendelijke wijnbedrijf van de familie Grier is uniek in zijn soort. Elf jaar geleden besloten ze ‘het stuur’ om te gooien en volledig over te stappen op een milieuvriendelijke teelt. 1000 Pekingeenden zorgen er nu voor dat de wijngaarden onkruidvrij blijven. Verder werden er zonnepanelen op de daken aangelegd, en een water zuivering installatie zodat het bedrijf sindsdien geheel onafhankelijk van derden kan opereren. De focus van Villiera ligt op het maken van mousserende wijnen, maar ook op het maken van smakelijke toegankelijke wijnen zoals de Villiera ‘Down to Earth’.
De wijn heeft een robijnrode kleur en een intens zwoele aardse geur. Aroma’s van rijp fruit (pruimen, bramen) in harmonie met een vleugje hout. Elegant en complex. In een mond complex en vol met een mooie structuur. Kruidig lange afdronk met mooie tannine.
Gemaakt van Tempranillo en Cabernet Sauvignon druiven.
Intens kersenrood met violet tinten. Mooie kleur en helder. In de neus overheersende fijne aroma’s van rijp fruit (bramen, pruimen) met tonen van zoethout, allemaal in mooie harmonie met licht kruiden en balsamico en een vleugje hout. In de mond subtiele tannines, vol en goede structuur. De afdronk is zacht doch intens.
Deze wijn is gemaakt van Touriga Nacional druiven.
Rijpe aroma’s van donkere kersen, pruimen en zoete specerijen afkomstig van het Franse en Amerikaanse eikenhout. Op het palet is het een zeer geconcentreerde wijn, met zachte tannine en een sappige, frisse fruitigheid. Een intense en toch levendige wijn met een afdronk vol specerijen.
Helder rood met paarse tinten. In de neus overheersende fijne aroma’s van rijp rood fruit (bramen, bosbessen) met een vleugje balsamico. In de mond zacht fruit met een pepertje in de afdronk.
De Wente Beyer Ranch Zinfandel wijn is een rode wijn van het wijnhuis Wente Vineyards, Californië, De Zinfandel wijn is afkomstig uit de Livermore Valley. De rode wijn heeft gerijpt voor circa 8 maanden op Franse en Amerikaans eikenhouten barriques.
De Wente Beyer Ranch rode wijn is intens karmijnrood van kleur. In de neus veel zwart fruit als cassis, bramen en bosbessen, maar ook toetsen van zwarte peper, kruidnagel en ceder. Deze heerlijke wijn is mondvullend van structuur en afdronk.
Na het vak te hebben geleerd van Charles Krug, stichtte C.H. Wente, een eerste generatie Duitse immigrant, zijn wijnmakerij in 1883. Hij leerde al snel dat de warme dagen, koele nachten en de gravel achtige grond in de Livermore Valley een ideale basis vormden voor het maken van wijn. Hij kocht 48 hectare en plantte wijnstokken. In 1918 kreeg C.H. Wente ondersteuning van zijn zoons Ernest en Herman, waar Herman uiteindelijk de wijngaarden zou gaan beheren en Ernest zich in het vak van wijnmaker bekwaamde.
Uiteindelijk nam de enige zoon (Karl) van Ernest het bedrijf over waar in 1977 Karls’ jongste zoon het stuur overnam. Wente is hiermee in de U.S.A. de oudste wijnmakerij die continu onder beheer was van dezelfde familie. Inmiddels is het aantal hectare onder beheer uitgegroeid tot 2000 hectare in de Livermore Valley en San Fransisco Bay. Daarnaast heeft Wente ook nog 800 hectare onder beheer in Arroyo Seco, Monterey.
Californische Zinfandel met pit. Robijnrood. Rijk aan geuren en smaken van bramen, bessen, rode kersen en kruidigheid. In de afdronk domineren de bessen. De wijn krijgt een boost door zwarte peperkorrels. Sappig en zacht van structuur.
Spijs & moment
Echt een wijn om iets bij te eten. Of op zijn minst te snacken. Denk aan happen en gerechten waarin kruidigheid en pepers ook een rol spelen. Dat sluit mooi op de wijn aan. Kruidige Griekse gehaktballetjes in tomatensaus, chili con carne met lamsgehakt, een pittige goulashsoep of een vegetarische aubergine stoofpot.
Past goed bij: kruidig (lams)gehakt, goulashsoep, aubergine stoofpot.
Serveertemperatuur 16-18 graden Celsius.
Avino Selected Wines verkoopt geen alcohol als je jonger bent dan 18 jaar, omdat dit wettelijk verboden is. Lees er hier meer over.