Resultaat 121–128 van de 343 resultaten wordt getoond

CHÂTEAU HAUT BELLEVUE HAUT-MEDOC CRU BOURGEOIS MED. D’OR

Deze prachtige rode wijn is een blend van Merlot en Cabernet Sauvignon, aangevuld met Petit Verdot druiven. De gemiddelde leeftijd van de wijnstokken is 32 jaar. De fermentatie vindt plaats in roestvrijstalen tanks bij gecontroleerde temperatuur, en de rijping van de wijn is in uitsluitend Franse eikenvaten.

Mooie dieprode kleur. Het bouquet is kruidig en houtachtig met tonen van zwart fruit. In de mond heeft deze wijn een harmonieuze structuur. Een ronde en zijdeachtige wijn.

  • Als de wijn nog jong is, kan hij het best geschonken worden bij gevogelte en stoofschotels. Naarmate de wijn ouder wordt, is hij ook erg mooi te combineren met wildgerechten.
  • Serveertemperatuur 16-18 graden Celsius

Chateau Lamothe-Cissac Haut-Médoc Cru-Bourgeois

Uitstekende klassieke Haut-Médoc, gemaakt van Cabernet Sauvignon 70%, Merlot 26%, Petit Verdot 4%.

Volwassen Bordeaux, krachtig en vol. Geuren van bramen en kruiden als laurier en nootmuskaat. Stevige wijn die zijn herkomst eer aan doet. Zeer lange afdronk. Een Bordeaux waarbij lekker gegeten kan worden.

  • Drink deze wijn op een temperatuur van 17-18°C
  • Heerlijk bij gegrild vlees, wild, stoofschotel.

Château Paul Mas – Belluguette Blanc Fût de Chêne

De Belluguette Blanc is een topwijn van Domaine Paul Mas. De wijn heeft separate vergisting gehad op eikenhouten vaten gedurende een maand, bij een lage temperatuur. 50% is malolactisch vergist. De wijn heeft enkele maanden gerijpt op Frans en Amerikaans eiken. Dit is een opvallende mix van Grenache Blanc, Roussanne en Vermentino. De wijn is rijk, maar heeft ook een levendige zuurgraad. Het is een witte wijn op niveau. Zilveren medaille winnaar tijdens de Decanter World Wine Awards 2016.

Zonovergoten hellingen, gelegen op zo’n 35 kilometer ten westen van Montpellier, in het gebied Terrasses du Larzac, een gebied dat op weg is om de AOP status te behalen. De bodem bevat veel kiezels, die de warmte van de dag ’s nachts weer uitstralen. Separate vergisting op vaten van eikenhout, gedurende een maand bij gecontroleerde, lage temperatuur (16° C). 50% Malolactische vergisting. 25% Grenache Blanc, 30% Roussanne, 45% Vermentino. De filosofie van ‘Les Domaines Paul Mas’ is er op gericht de typiciteit van bodem en druivenras te behouden, en tegelijkertijd een wijn te presenteren die aansluit bij wat de consument vandaag de dag vraagt: veel fruit, concentratie, kleur, geur en smaak.

  • Serveertemperatuur 8-10 graden Celsius.
  • Deze wijn is fris, levendig en intens met grapefruit, vanille, toast en kruiden, maar ook perzik en peer.

Château Piney Saint-Emilion Grand Cru

Château Piney Grand Cru is een krachtige Bordeaux wijn met een mooie kruidige smaak die wordt veroorzaakt door de Cabernet druif. Verder heeft de wijn een soepele, elegante smaak die uitstekend in balans is. De geur heeft aroma’s van klein rood fruit met zwart fruit zoals bosbessen en bramen.

Deze wijn is gemaakt van Merlot (55%), Cabernet Sauvignon en Cabernet Franc druiven.

  • Drink deze rode wijn op een temperatuur van 16-18°C. We adviseren de wijn een uur voor serveren te decanteren.
  • Deze wijn is lekker bij stevige kaassoorten, wild, stoofpotten of rood vlees met een stevige saus.

Cielo Gran Maestro Appassimento Bianco Puglia

Druivenrassen/Vinificatie
Deze wijn wordt gemaakt van Chardonnay en Fiano  druiven die gedeeltelijk gedroogd zijn. De druiven komen uit de regio Puglia.

Proefnotitie
De wijn heeft een goudgele kleur. Het bouquet heeft  aangename hints van tropisch fruit. Op het palet is het een volle, ronde en warme wijn met structuur en zachtheid. Een delicate en aromatische lange finish. De wijn behoud zijn frisheid en aroma’s in zowel geur als smaak.

Wijn/Spijs
Een heerlijke wijn om te combineren met rijke voorgerechten, magere vis, wit vlees, rijpe kazen en gegrilde groenten. Ook erg geschikt om te drinken met  vrienden of na de maaltijd.

Serveertemperatuur 8-10 graden Celsius.

Cielo Gran Maestro Appassimento Rosso Puglia

Druivenrassen/Vinificatie
De wijn is gemaakt  van deels gedroogde Sangiovese en Primitivo druiven. De druiven komen uit Salento in de regio Puglia.

Proefnotitie
De wijn heeft een dieprode kleur met bruine accenten. Het bouquet heeft aroma’s van rijp rood fruit. De smaak is intens en rijk met zachte tannine.

Wijn/Spijs
Deze wijn gaat heerlijk samen met rood vlees en gerijpte kazen.

Serveertemperatuur 17-18 graden Celsius.

Colombelle Sélection Blanc

Een frisse, levendige en soepele smaak met elementen van exotisch fruit, perzik en wat banaan. De afdronk is verrassend lang.

  • Drink deze wijn op een temperatuur van 8-10°C.
  • Deze wijn is lekker als aperitief en bij visgerechten.

 

 

 

Colombelle Sélection Rosé

Colombelle Sélection rosé heeft een zachte, frisse aanzet, met daarna direct rode besjes, aardbeitjes en frambozen. De afdronk is verrassend lang en krachtig.

  • Drink deze wijn op een temperatuur van 8-10°C.
  • Deze wijn is lekker als aperitief en bij salades.