Resultaat 113–120 van de 135 resultaten wordt getoond

The Wolftrap Red

The Wolftrap Red heeft een robuuste droge smaak van donker fruit, geroosterde koffie- en cacaobonen. De smaak is sappig, fruitrijk, rond en kruidig met rijpe tannine structuur.

Deze wijn is gemaakt van 68% Syrah, 30% Mourvèdre en 2% Viognier druiven en heeft daarna gerijpt op gedeeltelijk nieuwe Frans eikenhouten vaten.

The Wolftrap Red wordt gemaakt door de beroemde wijnmaker Marc Kent van het wijnhuis Boekenhoutskloof uit Franschhoek, Zuid-Afrika.

  • Deze wijn is lekker bij gegrild vlees, wild en stevige kazen, maar ook bij de borrel.
  • Drink deze rode wijn op een temperatuur van 16-18°C.

TORRE ORIA T.O. TEMPRANILLO

Jonge mooie rode wijn 100% gemaakt van Tempranillo-druiven. De wijngaarden zijn geplant op redelijk vlakke grond, bruine bodems met een hoog kalksteengehalte. De gisting vindt plaats in roestvrijstalen tanks onder gecontroleerde temperatuur. De wijn is ontworpen om jong te consumeren. Continentaal klimaat met koude winters en extreme zomers bieden een unieke wijn in deze regio.

Deze jonge Tempranillo is een mooie weerspiegeling van de regio met zijn heldere rode kleur. Smaken van rode bessen en een hint van zwarte peper vullen de mond. De wijn heeft een medium body en is heerlijk zacht.

  • Serveertemperatuur 15-17 graden Celsius.
  • Heerlijk bij tapas, rijst en vlees gerechten. Tevens perfect te gebruiken als huiswijn en als aperitief. 

Valle de Los Andes Cabernet Sauvignon

Aangenaam zwoel en fruitig, kersen en pruimen, lichte kruidigheid, kruidnagel, gemakkelijk en soepel, klein zoetje, kaneel en ongecompliceert.

  • Lekker bij een biefstuk of entrecôte. Combineert ook goed met pasta’s met kaassaus, runderrollade of stoofschotels.
  • Drink deze wijn op een temperatuur van 16-18°C.

Valle de Los Andes Merlot

Geur en smaak van kersen en bramen, vleugje kaneel en koffie, hint vanille, dropje, soepele en zachte smaak, klein zoetje, aardige zuren, soepel en fruitig. Heel getypeerd Merlot.

  • Lekker bij een mooie varkenskotelet. Combineer ook goed met pasta’s met kaassaus, een zomerse salade en gegrilde kip.
  • Drink deze wijn op een temperatuur van 16-18°C.

Valpolicella Ripasso Torre del Falasco

Torre del Falasco Valpolicella Ripasso is krachtig en complex van smaak met toch een zekere frisheid. De wijn ruikt heerlijk naar pruimen en rozijnen.

De wijn is afkomstig van wijnmaker Cantina Valpantena uit Valpolicella in Italië. Ripasso is een techniek waarbij vóór de 2e vergisting het residu van de Amarone productie (gedroogde druiven) aan de wijn wordt toegevoegd voor meer complexiteit.

  • Lekker bij stoofpotten, wildgerechten of oude kazen.
  • Drink deze wijn op een temperatuur van 16-18°C.

VALPOLICELLA RIPASSO SUPERIORE ANTICHE TERRE VENETE

Blend van Corvina Veronese, Corvinone en Rondinella. De druiven worden met de hand geoogst, voorzichtig geperst voor de fermentatie van 10 dagen bij 25°C, hierna wordt de wijn gefilterd en opgeslagen in RVS tanks tot eind december/begin januari. Er volgt dan een tweede gisting op de most van de Amarone voor 4-5 dagen, waarna de wijn een opvoeding krijgt van 12 maanden op Frans eikenhouten in groot en klein formaat.

Proefnotitie
De Ripasso heeft een intense diep robijnrode kleur, in de neus heerlijke fruitige tonen van kersen, chocolade en verse kruiden. De smaak is vol, zacht en aangenaam met een mooie balans tussen tannines en zuren. Een absolute aanrader deze Ripasso; ‘door de Italianen wel eens baby Amarone genoemd’.

  • Heerlijk bij gegrild en geroosterd rood vlees, truffelrisotto, gegrilde groene asperges met knoflook en charcuterie.
  • Drink de wijn op een temperatuur van 16-18°C.

Valpolicella Ripasso Superiore Torre del Falasco

Diepe robijn rode kleur. Warme geur van wilde bessen, zoethout en bloesem. Een iets zoete aanzet, rijp fruit, koekkruiden en zoethout. Zachte tannine structuur en een zeer lange afdronk.

Deze wijn rijpt minimaal een jaar op eiken fusten.

De wijn is afkomstig van wijnmaker Cantina Valpantena uit Valpolicella in Italië. Ripasso is een techniek waarbij vóór de 2e vergisting het residu van de Amarone productie (gedroogde druiven) aan de wijn wordt toegevoegd voor meer complexiteit.

  • Lekker bij klassieke gerechten zoals wild, runderstoofpot of een pasta met wilde paddestoelen.
  • Drink de wijn op een temperatuur van 18°C.

VIGNE VECCHIE LEGGENDA PRIMITIVO DI MANDURIA

Deze wijn is gemaakt van Primitivo druiven, die handmatig geplukt worden. Vigne Vecchie staat voor oude wijnstokken, in dit geval zijn de wijnstokken minstens 75 jaar oud. De wijn komt het gebied Manduria wat bekend staat als beste wijngebied voor Primitivo. Deze prachtige wijn rijpt in eikenvaten.

Proefnotitie
Deze wijn heeft een intense robijnrode kleur. In de neus complexe aroma’s van fruit, pruimen, kersenjam met tonen van tabak en licht kruidig. Deze wijn heeft een volle body, in de mond zacht en rijk met fijne tannines. Smaken van cacao, koffie en vanille komen naar voren.

Heerlijk te combineren met lamsvlees, wildgerechten en gerijpte kazen.

Serveertemperatuur 16-18 graden Celsius.