Aroma’s van groene appel en citrusvruchten kenmerken het bouquet van de Leth Grüner Veltliner Terrassen. Deze witte wijn is fris en verkwikkend in de mond, met een heerlijk stimulerende balans van fruitigheid en zuurgraad, aangevuld met een afwerking met nuances van verse kruiden. De wijn heeft een hoge doordrink factor.
Lekker als aperitief maar past bij salades, niet te stevige vissoorten en vegetarische gerechten. Kan ook lichte Aziatische gerechten aan.
Drink deze witte wijn op een temperatuur van 8-10°C.
De Wente Morning Fog Chardonnay wijn is een witte wijn van het wijnhuis Wente Vineyards, Californië, De Chardonnay wijn is afkomstig uit de Livermore Valley . Deze witte wijn is voor 50% gegist in neutraal eikenhouten vaten, de andere 50% op roestvrije stalen tanks.
De Wente Morning is goudgeel van kleur en heeft appel, vanille en houttoetsen als aroma’s. Ook kenmerkend in de neus is de citrus en het tropisch fruit. In de mond hints van getoast brood, boter, appel en een beetje hout. Als afdronk is deze Wente Morning Fog Chardonnay wijn mondvullend met op het eind een halflange en verfrissende afdronk. Een populaire Chardonnay die al jaren lang door wijnliefhebbers gretig wordt afgenomen!
Na het vak te hebben geleerd van Charles Krug, stichtte C.H. Wente, een eerste generatie Duitse immigrant, zijn wijnmakerij in 1883. Hij leerde al snel dat de warme dagen, koele nachten en de gravel achtige grond in de Livermore Valley een ideale basis vormden voor het maken van wijn. Hij kocht 48 hectare en plantte wijnstokken. In 1918 kreeg C.H. Wente ondersteuning van zijn zoons Ernest en Herman, waar Herman uiteindelijk de wijngaarden zou gaan beheren en Ernest zich in het vak van wijnmaker bekwaamde.
Uiteindelijk nam de enige zoon (Karl) van Ernest het bedrijf over waar in 1977 Karls’ jongste zoon het stuur overnam. Wente is hiermee in de U.S.A. de oudste wijnmakerij die continu onder beheer was van dezelfde familie. Inmiddels is het aantal hectare onder beheer uitgegroeid tot 2000 hectare in de Livermore Valley en San Fransisco Bay. Daarnaast heeft Wente ook nog 800 hectare onder beheer in Arroyo Seco, Monterey.
Wente Chardonnay is lekker bij visgerechten met romige saus en zachte kazen zoals Brie.
Drink deze Chardonnay op een temperatuur van 10-12°C.
De Wente Small lot wijnen worden handmatig geoogst uit zorgvuldig geselecteerd blokken in de wijngaard en zijn duurzaam. Met een oost-west oriëntatie op de vallei, wordt de wijngaard blootgesteld aan warme dagen en koele nachten die beïnvloed worden door de mist en briesjes uit San Francisco en de Pacific Oceaan. De druiven worden handmatig gepickt en gesorteerd om de premium kwaliteit te garanderen. De eerste fermentatie wordt gedaan in roestvrijstalen tanks om de delicate fruitaroma’s en -smaken te behouden. De wijn rijpt vier maanden sur lie in roestvrijstalen tanks.
Proefnotitie
Deze frisse wijn heeft aroma’s van Granny Smith appels en Nashi peren. Een heldere, levendige zuurgraad met een aanhoudende afdronk.
Wijn/spijs
Deze speciale Wente Chardonnay is lekker bij kip, vis en groente gerechten
Drink deze Chardonnay op een temperatuur van 10-12°C.
Moderne Californische Chardonnay met de nadruk op frisheid én zachtheid. Mediumvol en heerlijk fruitig van smaak: knisperende citrus, knapperige groene appeltjes, zachte peren en sappige meloen. Compleet met een hintje kenmerkende vanille.
Spijs & moment Zoek je een breed inzetbare lunchwijn? Of een wijn die goed in te zetten is bij een vissig voorgerecht? Deze Whinfield Chardonnay is heerlijk bij lichtere recepten met gevogelte, zalm en gestoomde vis, zoals kabeljauwfilet met limoen. Doordat hij niet zo vol is, staat hij ook goed op de borreltafel. Een praktische alleskunner!
Deze Wolfberger Gewürztraminer Signature heeft een mooie goudgele gloed, gekenmerkt door een expressieve neus, ontwikkelt kruidige tonen van peper en kruidnagel. in de mond rijk en krachtig met een mooie persistente finish.
De naam Wolfberger is als volgt ontstaan. Wolven kwamen tot de 19e eeuw voor in Frankrijk in het Vosges gebergte. In de Wolfberger legende trainde de boer de wolf om zijn druivenranken te beschermen tegen de wilde zwijnen die een desastreus effect op de wijngaarden konden hebben. Deze wijnboer kreeg de naam Wolfberger, wat vrij vertaald “wolvenherder” betekent.
Vandaag de dag is Wolfberger een van de topproducenten uit de Elzas met een productie die geheel gericht is op kwaliteit. Door de toeleveranciers (wijnbouwers) te trainen, veel onderzoek te doen naar wijnbouw en rekening te houden met het milieu zorgt Wolfberger dat haar positie aan de top gewaarborgd blijft.
Aanbevolen serveertemperatuur: 8-10°C.
Lekker als aperitief, bij Aziatische gerechten of sterke kazen, taarten en fruit desserts.
Onderscheidend is het eerste dat in je opkomt als je deze wijn in het glas hebt. Deze Elzasser Muscat heeft een uitgesproken aromatisch karakter. Daarbij is Muscat uit de Elzas droog van smaak. Een groot verschil met de veelal zoetere muscats uit het zuiden van Frankrijk.
Wolfberger Muscat Signature fonkelt aantrekkelijk lichtgeel in het glas en heeft een opvallende neus van vers gekneusde druiven en een subtiele toets van lychee en rozen.
Heerlijk soepel en fris, met aanhoudende tonen van verse druiven en een lange, aromatische finale.
De naam Wolfberger is als volgt ontstaan. Wolven kwamen tot de 19e eeuw voor in Frankrijk in het Vosges gebergte. In de Wolfberger legende trainde de boer de wolf om zijn druivenranken te beschermen tegen de wilde zwijnen die een desastreus effect op de wijngaarden konden hebben. Deze wijnboer kreeg de naam Wolfberger, wat vrij vertaald “wolvenherder” betekent.
Vandaag de dag is Wolfberger een van de topproducenten uit de Elzas met een productie die geheel gericht is op kwaliteit. Door de toeleveranciers (wijnbouwers) te trainen, veel onderzoek te doen naar wijnbouw en rekening te houden met het milieu zorgt Wolfberger dat haar positie aan de top gewaarborgd blijft.
Aanbevolen serveertemperatuur: 8-10°C.
Deze muscat gaat goed met asperges, groenten en salades, St. Jacobsschelp, vis terrines en vers fruit.
Wolfberger Pinot Blanc Signature heeft een mooie lichtgele kleur, gekenmerkt door een intense neus met tonen van verse hazelnoten en witte bloemen. De wijn is soepel in de mond en heerlijk drinkbaar met een lange finish.
De naam Wolfberger is als volgt ontstaan. Wolven kwamen tot de 19e eeuw voor in Frankrijk in het Vosges gebergte. In de Wolfberger legende trainde de boer de wolf om zijn druivenranken te beschermen tegen de wilde zwijnen die een desastreus effect op de wijngaarden konden hebben. Deze wijnboer kreeg de naam Wolfberger, wat vrij vertaald “wolvenherder” betekent.
Vandaag de dag is Wolfberger een van de topproducenten uit de Elzas met een productie die geheel gericht is op kwaliteit. Door de toeleveranciers (wijnbouwers) te trainen, veel onderzoek te doen naar wijnbouw en rekening te houden met het milieu zorgt Wolfberger dat haar positie aan de top gewaarborgd blijft.
Aanbevolen serveertemperatuur: 8-10°C.
Lekker in combinatie met delicate schaal- en schelpdieren, sushi, gegrilde vis in folie of in saus, taarten, quiches, rauwe groenten en salades. Overheerlijk bij asperges!
Wolfberger Pinot Gris Signature heeft een goud gele kleur, gekenmerkt door een neus met aroma’s van witte bloemen, hints van noten en geroosterd brood. De smaak is rijk en goed gebalanceerd met een goede afdronk.
De naam Wolfberger is als volgt ontstaan. Wolven kwamen tot de 19e eeuw voor in Frankrijk in het Vosges gebergte. In de Wolfberger legende trainde de boer de wolf om zijn druivenranken te beschermen tegen de wilde zwijnen die een desastreus effect op de wijngaarden konden hebben. Deze wijnboer kreeg de naam Wolfberger, wat vrij vertaald “wolvenherder” betekent.
Vandaag de dag is Wolfberger een van de topproducenten uit de Elzas met een productie die geheel gericht is op kwaliteit. Door de toeleveranciers (wijnbouwers) te trainen, veel onderzoek te doen naar wijnbouw en rekening te houden met het milieu zorgt Wolfberger dat haar positie aan de top gewaarborgd blijft.
Aanbevolen serveertemperatuur: 8-10°C.
Heerlijk als aperitief, en bij maaltijden zoals zalm of schelvis, gevogelte in saus of gevulde eendenborst met paddenstoelen.