Citrus, wat groene appel, meloen, carambola, heerlijk sappig en soepel, goede frisheid, modern, citrus, rijp wit fruit en een aangename lengte, heel aantrekkelijk deze Villa Maria Sauvignon Blanc Organic Private Bin.
Marlborough produceert een bijzonder type Sauvignon blanc, met een grote aromatische intensiteit en een opmerkelijke grassigheid.
Villa Maria Estate is Nieuw-Zeeland’s meest onderscheiden wijnhuis.
Marlborough is dé wijnstreek van Nieuw-Zeeland. In de overvloedige jaargang 2011 werd hier 74,5% van alle wijn van Nieuw-Zeeland geproduceerd! Marlborough is ook de streek waar het moderne succes begon, met de ontdekking van de mogelijkheden van de sauvignon blanc. Deze populaire Loire-druif vond hier een tweede thuis. Met dank aan het koele klimaat, ongeëvenaard in de Nieuwe Wereld. De eerste Sauvignon blanc kwam op de markt in 1979. Het bleek een schot in de roos, en precies wat Marlborough nodig had. Door de populariteit van wijnen uit Sancerre en Pouilly-Fumé stond deze druif bij wijnliefhebbers hoog aangeschreven. Marlborough produceert een bijzonder type Sauvignon blanc, met een grote aromatische intensiteit en een opmerkelijke grassigheid. Waarom krijgt de Sauvignon hier zijn bijzondere karakter? Wie het klimaat bekijkt, ziet belangrijke overeenkomsten tussen de Loire en Marlborough. Zoals het verschil in temperatuur tussen dag en nacht. In Marlborough is dat zo’n 11oC, in Sancerre rond de 10oC, dus ietsje minder. Marlborough overtroeft de Loire ook met de lengte van het groeiseizoen. Voor de sauvignon eigenlijk een soort thuiskomen, en dat proef je in deze heerlijke, getypeerde wijn.
Heerlijk bij witvis, kreeft, garnalen en mosselen. Ook zeer smakelijk bij licht gevogelte, zoals kip en kwartel.
Villiera Down to Earth White is een lekkere, geurige en mondvullende witte wijn.
In de neus kruisbes en passiefruit, grassigheid en kruidigheid. In de mond een zachte aanzet, rond maar met een mooie frisheid, die zich voortzet in de goede afdronk.
Het ecologische en milieuvriendelijke wijnbedrijf van de familie Grier is uniek in zijn soort. Elf jaar geleden besloten ze ‘het stuur’ om te gooien en volledig over te stappen op een milieuvriendelijke teelt. 1000 Pekingeenden zorgen er nu voor dat de wijngaarden onkruidvrij blijven. Verder werden er zonnepanelen op de daken aangelegd, en een water zuivering installatie zodat het bedrijf sindsdien geheel onafhankelijk van derden kan opereren. De focus van Villiera ligt op het maken van mousserende wijnen, maar ook op het maken van smakelijke toegankelijke wijnen zoals de Villiera ‘Down to Earth’.
Deze wijn is lekker als aperitief en bij lichte maaltijden, vis en wit vlees.
Deze chardonnay is helder strogeel van kleur. Intense zuivere aroma’s van citrus, wit fruit en zomer bloemen. In de neus een vleugje perzik die vervolgens plaats maakt voor tonen van rijp tropisch fruit. Verfrissend in de mond door een kleine citrus. Krachtig met een aangenaam lange afdronk.
Serveertemperatuur 6 – 8ºC.
Lekker bij salades, sushi, allerlei vissoorten of als aperitief.
Licht goudgeel van kleur. Fris en fruitige aroma’s van peer en groene appel met op de achtergrond tonen van mango en ananas. In mond fris en verkwikkend door een kleine citrus op de afdronk.
Gemaakt van 100% Macabeo druiven.
Serveertemperatuur 6 – 8ºC.
Lekker bij salades, sushi, verschillende vissoorten.
Licht goudgeel van kleur. Fris en fruitige aroma’s van wit fruit met op de achtergrond tropische vruchttonen. In mond fris en verkwikkend door een kleine citrus in de afdronk.
Serveertemperatuur 6 – 8ºC.
Lekker bij salades, sushi, verschillende vissoorten.
Viré-Clessé Belvedere is een volle, romige strogele witte Bourgogne-wijn met smaken van exotisch- en dik geel fruit en is licht houtgerijpt. Een Chardonnay in optima forma welke 6 maanden op eikenhouten vaten heft gerijpt!
Cave de Vire is gelegen in Vire in Saône et Loire 20 km ten noorden van Macon. Het is de vijfde gemeentelijke appellation van Macon, de Vire-Clesse zit op hetzelfde niveau als Pouilly-Fuisse, Pouilly-Vinzelles Pouilly Loche en Saint-Veran.
Drink deze wijn op een temperatuur van 8-10°C.
Deze wijn is lekker bij vollere visgerechten, gevogelte of wit vlees.
De zijdezachte Noord-Italiaanse Spumante met geuren van witte bloemen en rijp fruit is vervaardigd volgens de Méthode Charmat (7 maanden). Gemaakt van 100% Pinot Grigio druiven uit Trentino / Veneto. Extra Dry. Een feestwijn bij uitstek met een frisse smaak en een fijne mousse.
VOGA is het nieuwe trendy wijnmerk uit Italië. Het wijnbedrijf produceert in Bardolino een geweldige Sparkling. Hier combineren ze lifestyle, wijn en design op een prachtige manier.
Heerlijk als apéritief of bij diverse salades en lichte visgerechten.
Om de perfecte Italiaanse Moscato te maken moet je de natuurlijke fruitige aromas en smeuïge smaak te pakken krijgen. Dat lukt bij deze geweldig; mooie intens zoete wijn die toch makkelijk doordrinkt door zijn vrij lage alcoholpercentage, met aromas van verse druiven en een smaak van de muskaatdruif met een lichte prikkeling. Perfect voor op een zonnig terras om als aperitief te drinken.
Veel Italiaanse wijn wordt geproduceerd voor bij de maaltijd, maar bij VOGA produceren ze juist moderne trendy wijnen ( die natuurlijk òòk bij de maaltijd passen…..). De wijnen worden allen gebotteld in prachtige, unieke flessen, die het dan ook als kado geweldig doen !