Resultaat 81–88 van de 107 resultaten wordt getoond

The Wolftrap White

The Wolftrap White heeft een volle, rijpe aanzet, en een rijke smaak van steenfruit, kruiden en een mooi geïntegreerde invloed van het eikenhout. Zeer lange afdronk.

Deze wijn is gemaakt van 40% Viognier, 39% Chenin Blanc en 21% Grenache Blanc druiven. De Chenin Blanc en de Grenache Blanc zijn 13 maanden gerijpt op vaten van Frans Eiken, de Viognier is pas toegevoegd bij het uiteindelijke blenden.

The Wolftrap White wordt gemaakt door de beroemde wijnmaker Marc Kent van het wijnhuis Boekenhoutskloof uit Franschhoek, Zuid-Afrika.

  • Deze wijn is lekker bij gevogelte, varkensvlees en bij visgerechten met een volle, romige smaak.
  • Drink deze witte wijn op een temperatuur van 8-10°C.

Torre del Falasco Soave Classico

Torre del Falasco Soave Classico is een droge, zachte, aangename wijn met een licht bittertje en een delicaat aroma. Soave betekent letterlijk ‘liefelijk’, wat een perfecte omschrijving is voor deze zachte en aangename wijn.

De wijn is afkomstig van wijnmaker Cantina Valpantena uit Valpolicella in Italië. Torre del Falasco wijnen worden gemaakt in Veneto ten noordoosten van Verona in Italië. Torre del Falasco ligt in het hart van de Veneto, één van Italië’s belangrijkste wijn producerende gebieden.

  • Deze wijn is heerlijk als aperitief of bij diverse visgerechten.
  • Drink deze wijn gekoeld op een temperatuur van 8-10°C.

TORRE ORIA T.O. SAUVIGNON BLANC / VIURA

Deze fantastische wijn wordt gemaakt van de beste selectie Viura en Sauvignon Blanc druiven. De druiven worden ontsteeld en zachtjes geperst om de beste kwaliteit te garanderen. De wijn ondergaat een koude maceratie van 3 tot 4 dagen. Hierna volgt een temperatuur gecontroleerde fermentatie (25°C), waarbij de meeste smaken en aroma’s geëxtraheerd worden.

Heldere strogele kleur. Het bouquet toont mooie aroma’s van limoen en groene appel. In de mond is deze wijn fris en fruitig.

  • Serveertemperatuur 8-10 graden Celsius.
  • Heerlijk als aperitief. Ook goed in te zetten in combinatie met zeevruchten, vis, wit vlees en rijstgerechten of als huiswijn.

TOURAINE SAUVIGNON BLANC LES ROCHES

De wijngaarden voor deze wijn behoren tot “Les Vignerons des Côteaux Romanais” en strekken zich uit over beide oevers van de rivier de Cher in de Loire. De coöperatie die deze wijn maakt, staat bekend om haar kunst om van de sauvignon blanc een elegante wijn te maken met veel aroma en complexiteit. En om daar van te genieten is nog maar een klein kunstje. Touraine Sauvignon is lang niet zo beroemd als Sancerre of Pouilly- Fumé, maar het is één van Frankrijks wijnen met een uitstekende prijs/kwaliteitverhouding.

Deze Sauvignon Blanc is lichtgeel van kleur. Expressieve neus met aroma’s van grapefruit, mango en perzik. Een rijke wijn, goed in balans en heerlijk op het palet, met wit fruit en nuances van witte bloemen.

  • Drink deze wijn op een temperatuur van 10-12°C.
  • De wijn is heerlijk verkwikkend fris en perfect bij witvis, asperge en geitenkaas.

Valle de Los Andes Chardonnay

Aangenaam wit fruit, peer en meloen, appel, ananas, tropisch, licht zoete smaak, perendrups, open, gemakkelijk, zacht en toegankelijk. Lekker getypeerd chardonnay.

  • Heerlijk op zichzelf, ook goed te schenken bij visgerechten met roomsaus, schaal-en schelpdieren, koude voorgerechten, charcuterie of bijvoorbeeld paté met een augurkje.
  • Drink deze wijn op een temperatuur van 8-10°C.
Out of stock

Verdejo Palestra Rueda

Een pure Verdejo uit de hoogvlakte van Rueda. Citroen gele kleur met een groene glinstering. Intense fruitige aroma en fris in de neus, met minerale tonen. Hinten van gras en kruiden en een vleugje venkel. Volle smaak, elegant met een olieachtige consistentie, met witte fruittonen. Deze wijn heeft een lange afdronk.

Gemaakt van 100% Verdejo druiven.

  • Serveertemperatuur 8-10ºC.
  • Heerlijk bij vis, schaal- en schelpdieren, kazen, warme salades en gegrild wit vlees.

Verdejo Puerta Adalia Rueda

Sprankelend van kleur, met een licht groene tint. De geur is expressief met elementen van wit fruit (appel en peer). De smaak is geconcentreerd met een zachte aanzet en frisse zuren. Het slot wordt gekenmerkt door een licht bittertje.

  • Serveertemperatuur 8-10ºC.
  • Heerlijk bij vis, schaal- en schelpdieren, kazen, warme salades en gegrild wit vlees.

Villa Maria Chardonnay Private Bin East Coast

Heel aromatisch, in de geur ananas en perzik, met wat aangenaam hout. Ook in de smaak heel rijk en stevig, met citrus, nectarine en mango. Mooi houtgebruik, een heerlijke stevigheid; wat room en goede zuren maken deze wijn helemaal compleet.

De herkomstbenaming East Coast werd in het leven geroepen om in Nieuw-Zeeland wijnen van het Noorder Eiland te kunnen blenden met die van het Zuider Eiland. Voor een wijn als de Chardonnay een groot voordeel. Chardonnay van het warmere Noorder Eiland is rijk en vol van karakter, en de druiven van het koelere Zuider Eiland zorgen voor de nodige frisheid en spanning. Een ideale combinatie. Dat deze mogelijkheid is gecreëerd is een schoolvoorbeeld van de wil tot vernieuwen bij de Nieuw-Zeelandse wijnbouwers. Zo profiteert iedereen, wijnbouwers hoeven geen (verboden) trucs uit te halen en consumenten weten waar ze aan toe zijn, terwijl ze óók nog eens wijnen krijgen die kwalitatief beter zijn. Voor iedereen een ideale situatie. Het fruit voor deze wijn is afkomstig uit drie wijnstreken: Gisborne, Hawke’s Bay en een klein deel uit Marlborough. Gisborne zorgt voor rijkdom, Hawke’s Bay voor subiele kracht en Marlorough voor frisheid. Zo is het hele spectrum van verschillende smaken Chardonnay in deze wijn aanwezig, wat een interessant en complex glas wit oplevert.

  • Perfect bij rijke risotto’s, bijvoorbeeld met wat room, kaas en tuinbonen, visgerechten, kipgerechten en varkensvlees.
  • Serveertemperatuur 10-12 graden Celsius.