Resultaat 81–88 van de 343 resultaten wordt getoond
Barolo Riserva Serre dei Roveri
Klassieke Barolo met een mooi ontwikkelde baksteenrode kleur. Gracieuze wijn met een bouquet van rood kersenfruit, viooltjes en specerijen. In de mond rijk, vol en met krachtige, zijdezachte tannines. Elke slok is lang genieten.
Piëmonte is zonder twijfel de bakermat van alle prestigieuze wijnen uit Italië. Dit heeft er misschien wel toe geleid dat juist hier de evolutie naar een moderner type wijn bijna heeft stil gestaan. Zo niet bij Cantine San Silvestro. Dit in 1871 opgerichte wijnbedrijf onderscheidt zich door haar vooruitstrevende wijze van wijnmaken. Barolo en Barbaresco hebben hier nog steeds de kracht en complexiteit waardoor ze bekend zijn, maar sluiten ook aan bij de moderne smaakbeleving van de internationale consument. Dit maakt hen tot een van de belangrijkste export producenten uit de regio. Ook relatief jong zijn de meeste wijnen al zeer aantrekkelijk.
Nu op dronk en zal zich nog tot 10 jaar na de oogst positief ontwikkelen.
Traditionele rode wijn vinificatie. Gevolgd door een lagering van 32 maanden op vaten van Sloveens eikenhout. Voordat de wijnen de Cantina verlaten, verblijven zij eerst nog 18 maanden in fles.
- Uitstekend bij wildgerechten als haas en zwijn, gegrild rood vlees en sterke kazen.
- Serveer Temperatuur 16 – 18°C.
Baron Fuenté Champagne Grande Réserve Brut Jeroboam 3-ltr
€178,50 incl. btwBaron Fuenté Champagne Brut Grande Réserve is een elegante Champagne met een goede neus van appel, peer en perzik. De smaak is fruitig, mooi in balans en goed van structuur. Deze Champagne bevat een groot deel oudere Champagnes uit oogstjaren die zich zeer zeer positief onderscheiden van andere jaren.
Deze Champagne wordt gemaakt van 60% Pinot meunier druiven, 30% Chardonnay en 10% Pinot Noir. De kalkrijke grond in het Champagne gebied is een belangrijke factor voor de kwaliteit van de druiven.
Het Champagne huis Baron Fuenté werd in 1967 opgericht door Gabriel Baron en zijn Spaanse echtgenote Dolorès Fuentes. In die tijd werd een start gemaakt met slechts een hectare wijngaarden, die zij kregen van de vader van Gabriel ter ere van hun huwelijk. Heden ten dagen is Baron Fuenté in het bezit van 50 ha wijngaarden. De wijngaarden bevinden zich in de gemeente Charly sur Marne en liggen op de beste percelen van dit gebied, namelijk tegen de hellingen uitkijkend over de rivier de Marne.
- Serveertemperatuur 8-10 graden Celsius.
- Een subtiel samengaan van de druivensoorten leidt tot deze klassieke Champagne die ras en body vertoont. Voelt zich thuis bij elke gelegenheid.
Baron Fuenté Champagne Grande Réserve Brut Magnum 1,5-ltr
€59,98 incl. btwBaron Fuenté Champagne Brut Grande Réserve is een elegante Champagne met een goede neus van appel, peer en perzik. De smaak is fruitig, mooi in balans en goed van structuur. Deze Champagne bevat een groot deel oudere Champagnes uit oogstjaren die zich zeer zeer positief onderscheiden van andere jaren.
Deze Champagne wordt gemaakt van 60% Pinot meunier druiven, 30% Chardonnay en 10% Pinot Noir. De kalkrijke grond in het Champagne gebied is een belangrijke factor voor de kwaliteit van de druiven.
Het Champagne huis Baron Fuenté werd in 1967 opgericht door Gabriel Baron en zijn Spaanse echtgenote Dolorès Fuentes. In die tijd werd een start gemaakt met slechts een hectare wijngaarden, die zij kregen van de vader van Gabriel ter ere van hun huwelijk. Heden ten dagen is Baron Fuenté in het bezit van 50 ha wijngaarden. De wijngaarden bevinden zich in de gemeente Charly sur Marne en liggen op de beste percelen van dit gebied, namelijk tegen de hellingen uitkijkend over de rivier de Marne.
- Serveertemperatuur 8-10 graden Celsius.
- Een subtiel samengaan van de druivensoorten leidt tot deze klassieke Champagne die ras en body vertoont. Voelt zich thuis bij elke gelegenheid.
Brique d’Or Chardonnay
Barrique d’Or Chardonnay is prachtig goudgeel van kleur. Aroma’s van honing, witte amandelen en specerijen. De smaak barst van het witte fruit. Rond en zacht, heerlijke zuren, room en toast door korte houtrijping. Rond en zacht met in de finale een fijne frisheid.
In het milde klimaat van de Languedoc rijpt de chardonnay perfect. Omdat het hier wat warmer is dan in de Bourgogne krijgt de Chardonnay hier een rijper en rijker karakter, met heerlijk tropisch fruit. Een lichte houttoets geeft hem een mooie verleidelijke toon van vanille en toast.
- Serveertemperatuur 8-10 graden Celsius.
- Barrique d’Or Chardonnay ish eerlijk op zichzelf. Perfect te serveren bij witvis, koude vleesgerechten, gevogelte of (zomerse) salades.
Brique d’Or Merlot
Barrique d’Or Merlot is een lekker stevige wijn. Donker van kleur, bijna paars. Mooie rijpe Merlot. Bramen, zwarte bessen, pruimen en vijgen. Vol, rond en zacht met korte houtrijping, met een verleidelijke finale en een lange afdronk.
De uit de Bordeaux afkomstige merlot doet het goed in de wijngaarden van de Languedoc waar veel klei in de bodem zit. Door de weldadige warmte rijpt hij uitstekend, zodat hij kan worden geoogst met goede rijpe tannines en heerlijk donker fruit. Door een korte houtrijping krijgt hij daarnaast een aangenaam vleugje toast en vanille.
- Serveertemperatuur 16-18 graden Celsius.
- Heerlijk bij rood vlees, gerijpte kazen en gevogelte (gebraden of uit de oven). Fijn bij een kalfsschnitzel met frites.
Beaujolais Rouge Château de L’Eclair
Paarsrood van kleur. Heeft een droge aanzet met lichte tannines, daarna bramen en rood fruit en een lichte mineraliteit. In de neus rood fruit, iets aards en invloeden van mineralen.
Deze wijn is een echte terroir wijn waarbij de granieten ondergrond een belangrijke rol speelt.
Beslist geen standaard Beaujolais!
- Deze Beaujolais past goed bij gevogelte, kalkoen, lichte vleesgerechten, pasta, wit vlees en lekker als aperitief.
- Serveertemperatuur 14-16 graden Celsius.
Beerenauslese ST Cuvee #15 (37,5 cl)
De druiven voor deze wijn worden één voor één handmatig van de tros geplukt en streng geselecteerd. Zeldzame en exquise wijnen met uitgesproken honingachtige aroma’s van botrytis (edelrot).
Deze Beerenauslese heeft een fijn boeket, een perfecte stijlvolle zoete ervaring. In de neus komen geuren van perzik en mango naar voren met een vleugje honing. In de mond is deze Beerenauslese zeer elegant en complex, maar zeer licht.
Weinhaus Gebr. Steffen werd in 1794 opgericht door de ‘Steffen Schmitt’ familie in Trittenheim, een dorpje in de Moezel valley, één van de beroemdste wijnbouwgebieden in Europa. Na 1945 is er hard gewerkt door de broers Johann en Peter Steffen om het bedrijf uit te breiden. Hun visie op het gebied van constante kwaliteitsverbetering was een belangrijke factor hierin. Met meer dan 200 jaar ervaring is dit familiebedrijf heden ten dage wereldwijd een gevestigde naam op het gebied van wijn en botteling.
Vandaag de dag wordt dit bedrijf zeer succesvol geleid door Hans Steffen en zijn zoon Roman Steffen. Hun vooruitziende blik en expertise stelde hen in staat een succesvol bedrijf te creëren met een zeer hoge standaard voor kwaliteit en hygiëne.
- Serveertemperatuur 8-10 graden Celsius.
- Deze dessertwijn is opwekkend en veelzijdig. Daardoor ook lekker als zoet aperitief. Verder een echte dessertwijn, bijvoorbeeld bij ijs, kleine gebakjes (petit four), cake, citroencake, appeltaart, vlaai, bonbons, chocolade, aardbeien met slagroom. Maar ook bij vers fruit, zoals peren, banaan, perzik.