Resultaat 73–80 van de 343 resultaten wordt getoond

ARROCHELLA DOURO GRANDES QUINTAS COLHEITA

Dit is een blend van verschillende druivensoorten: Touriga Nacional, Tinto Cäo, Touriga Franca en Tinta Roriz. Nadat de druiven zijn ontsteeld, fermenteert de wijn ongeveer 6 dagen in roestvrijstalen tanks onder gecontroleerde temperatuur. Ten minste de helft van de partij rijpt in Frans eikenvaten.

Proefnotitie

Deze prachtige wijn is intens rood van kleur met hints van wilde bessen in de neus. Vol van smaak, met wat vanille van de eikenhouten vaten en vol fruit.

  • Heerlijk om te combineren met rundvlees of wildgerechten.
  • Drink deze wijn op een temperatuur van 16-18°C.

BARBERA D’ALBA BEL COLLE APE REALE

Deze wijn is gemaakt van 100% Barbera druiven. De wijn laat het karakter van de druif, die groeit op de Langa heuvels, prachtig zien. De druiven krijgen hier meer dan voldoende zonuren maar ook de koelte van de nacht. Na de inweking van de druiven vindt de alcoholische vergisting plaats in RVS tanks. Hierna rijpt deze jonge rode wijn uit Italië nog 4 tot 6 maanden in RVS tanks en grote eikenhouten vaten.

Proefnotitie
De wijn heeft een briljante rode kleur en een intense geur met duidelijke kersen en pruimen aroma’s. Frisse wijn met lichte tannines. Na rijping heeft de wijn een volle harmonische smaak.

  • De Barbera is een goede begeleider bij pasta gerechten zoals een lasagneschotel. Eveneens te combineren met stoofvlees en gegrild vlees of rijpe kazen.
  • Serveer Temperatuur 16 – 18°C.

BARDOS CRIANZA ROMANTICA TEMPRANILLO RIBERA DEL DUERO

Deze wijn is gemaakt van Tinta del Paìs druiven, de lokale naam voor Tempranillo. De wijn rijpt gedurende 14 maanden in tweedejaars Frans eiken vaten.

Een diepe kersenrode kleur met donker paarse randen. De neus is intens met aroma’s van rijp fruit, donker fruit, zoete jam, tabak en leer. In de mond heeft de wijn een volle body en duidelijke structuur waarbij de frisheid niet gemist kan worden. Souplesse en elegantie worden gecomplimenteerd door zachte tannine en een aangename finish.

  • Serveertemperatuur 16-18ºC.
  • De wijn gaat heerlijk samen met lamskotelet, geroosterd vlees, gegrilde zalm, pasta en soep. Het is ook een geweldige wijn om te combineren met geroosterd

BARDOS RESERVA TEMPRANILLO / CABERNET SAUVIGNON RIBERA DEL DUERO

Deze wijn is gemaakt van Tinta del País (Tempranillo) en Cabernet Sauvignon druiven. De wijn rijpt gedurende 16 maanden in nieuwe Frans eiken vaten.

De kleur van zwarte kers met diepe violetkleurige ringen. Het aroma is complex en aantrekkelijk. Zo komen de aroma’s van zwart fruit naar voren, net als chocolade en verfijnd Frans eikenhout. Het palet is vlezig en krachtig, met een sterke personaliteit afkomstig van de Tinta del País. De frisheid en tannine  zijn goed in balans, wat bijdraag aan het karakter van de wijn. De afdronk is lang en aanhoudend.

  • Serveertemperatuur 16-18ºC.
  • Deze wijn is een heerlijke metgezel van geroosterd vlees en champignons. Je kunt de wijn combineren met vlees en wild, pasta, soep, groente gerechten, vis stoofpot in peterseliesaus.

Barista Chardonnay

Barista Chardonnay smaakt naar citrus en rijpe perzik met een subtiele vanille eiken afwerking. 

Deze wijn is gemaakt van Chardonnay druiven. 2/3e van de druiven rijpt in gebruikte eikenhouten vaten.

Barista Chardonnay is van de wijnmakers van Barista Coffee uit Franschhoek, Zuid-Afrika.

  • Lekker bij de borrel of bij gevogelte ( bijvoorbeeld gerookte kip) of met witvisgerechten.
  • Drink deze witte wijn op een temperatuur van 10-12°C.

Barista Pinotage

Barista Pinotage is een zeer donkerrode bijzondere wijn met een volle, rijke smaak, met rijp en gedroogd fruit, vanille en kruiden. De wijn heeft een typische mocca geur, heerlijk.

Lekker bij vlees- en wildschotels, zoals gegrild vlees en wild zoals ree en haas.

De wijn is gemaakt van Pinotage druiven.

  • De wijn is afkomstig van wijnmaker Robertson Winery uit Franschhoek, Zuid-Afrika.
  • Drink de wijn op een temperatuur van 16-18°C.

“Royal Oporto” Colheita 2007 (in luxe doos)

48,90 incl. btw

Rijkheid en verfijning gaan hand in hand in deze Colheita port. De kleur is prachtig lichtbruin door de vele jaren rijping in eikenhouten vaten. De geur is zacht en complex. Een slok belooft een hoop smaken, waaronder gedroogd fruit, honing, amandel en mokka. Met een charmante zijdezachte structuur.

Spijs & moment
Zo’n elegante, maar smaakrijke port schenk je bij een zoet gerecht. Denk vooral aan ingrediënten als noten, karamel, mokka en gedroogd fruit. Dat kan dus bijvoorbeeld een koffie-walnotentaartje, karamelborstplaat, hazelnotenpraliné, tarte tatin of een klassiek Franse crème brulée zijn.

Past goed bij: notentaart, crème brulée, karameldesserts

Overige informatie

Colheita betekent oogstjaar. Het gaat dus ook om een port van één (exceptioneel goed) oogstjaar. De wijn moet minimaal zeven jaar zijn gerijpt in een houten vat. Op het etiket van de fles staan het oogstjaar en het jaar van de botteling.