Een mooie geschenkverpakking waarin de twee bijzondere flessen van Bellussi prachtig uitkomen: de Cuvée Prestige en de Prosecco Rosé brut.
De Cuvée Prestige Brut, is gemaakt van pinot noir druiven afkomstig uit Oltrepò Pavese, een gebied in Lombardije dat beroemd is om zijn verfijnde pinot noir’s. Het is overigens redelijk zeldzaam, een mousserende 100% pinot noir. Het product is gemaakt volgens de Charmat-methode, zodat alle unieke fruitaroma’s van deze druif optimaal bewaard blijven.
De wijn is bleek strogeel van kleur met groene reflecties. Verfijnd geurig met subtiele aroma’s van verse bosaardbeitjes, kers en framboos. Fris, levendig en verleidelijk van smaak. Heerlijk droog en met een aangename fijne mousse in de mond.
De Bellussi Prosecco Rosé Brut is een blend van glera (90%) en pinot noir (10%), afkomstig uit de beste wijngaarden in Veneto. Gemaakt volgens de Charmat-methode, met als resultaat dat alle fruitaroma’s van de druiven optimaal bewaard blijven.
Zeer lichtroze van kleur met robijnrode reflecties. In de neus veel fruit, met aroma’s van frambozen, kersen, aardbeien en een vleugje citrus. In de mond verfijnd en elegant met nuances van framboos en grapefruit. Heerlijk droog en met een aangename fijne mousse in de mond. De afdronk is fris en levendig met een aanhoudende lengte.
Bellussi is een toonaangevende specialist in sprankelende Prosecco’s en andere Spumantes. Het bedrijf is gevestigd in Valdobbiadene, het centrum van de Prosecco-productie, in de regio Veneto. Prosecco wordt gemaakt van de gelijknamige druif, ook wel bekend onder de naam ‘glera’, die zich op de wijnhellingen van deze streek helemaal thuis voelt. Prosecco is verkrijgbaar in divere smaakstijlen, van strakdroog tot zacht zoet. In de geur vinden we aroma’s van groene appel, peer, bloemen en honing. Prosecco’s worden gemaakt volgens de Charmat-methode, die zich uitstekend leent voor een grootschalige productie.
Bellussi legt zich volledig toe op de productie van hoogwaardige kwaliteit, die toch heel betaalbaar is. Daarom kunnen hun wijnen bij vele gelegenheden geschonken worden. Een bijzondere plaats in het assortiment van Bellussi neemt de Belcanto Spumante Cuvée Rosé en de Cuvée Prestige Brut in.
De naam Bellussi houdt verband met de bijzondere snoeiwijze “bellussare” die van oudsher in deze streek wordt toegepast.
Spaanse droge witte wijn zonder alcohol afkomstig van de Verdejo druif. De wijn is helder met een licht stro-gele kleur, intense aroma’s en een nasmaak van rijpe druiven. De kruidige en frisse tonen maken deze Verdejo geschikt voor elk moment.
Spijs & moment
Aan te raden bij de Mediterraanse keuken.
Overige informatie
De spinning cone techniek is een alcohol verwijder systeem met draaiende kegelvormige kolommen, dat gebruik maakt van een two-stage methode voor het scheiden van vluchtige aroma’s- en essences en alcohol. De draaiende kegelvormige kolommen worden gebruikt in een vorm van vacuümdestillatie bij lage temperatuur om de alcohol voorzichtig uit de wijn te extraheren. Hierdoor wordt het effect op de smaak van de wijn behouden.
Druivenrassen/Vinificatie
De wijnen Altos Rioja worden gemaakt in een gebied met een gunstig microklimaat voor de teelt van de wijnstok, gekenmerkt door droge zomers met hete dagen en koude nachten, met een temperatuurverschil tussen dag en nacht in de rijpingsfase die wel op kan lopen tot 20°C. Dit zorgt voor een optimale rijping van de druiven. Deze wijn bestaat uit Viura en Chardonnay druiven. De Viura fermenteert in RVS tanks, terwijl de Chardonnay druiven in eiken vaten vergisten. Om meer volume te geven aan deze jonge en frisse wijn, wordt 30% van de uiteindelijke blend gerijpt in Frans en Amerikaans eikenvaten gedurende 4 maanden.
Proefnotitie
In het glas is de wijn strogeel van kleur. De neus toont een aromatische intensiteit met tonen van peer, perzik en bloemen. Het mondgevoel is vol met een aangename frisheid en een lange afdronk.
Wijn/Spijs
Deze wijn gaat prima bij gegrilde vis, verse groente, salades, maar ook als aperitief.
D.O. Rueda ligt op ongeveer 800 mtr hoogte met lange koude winters, korte lente- en herfsttijden en hete zomers. Het temperatuurverschil tussen dag en nacht zorgt voor een goede balans tussen suiker in de druif (dag) en voldoende frisheid (nacht). Cuatro Rayas werd opgericht in 1935 en produceert ongeveer 20% van alle gebottelde wijnen uit het Rueda-gebied. Cuatro Rayas zelf heeft een eeuwenoude wijngaard. Dit is een bijzonder waardevol bezit, omdat in Europa veel van de oude wijnstokken verloren zijn gegaan door phylloxera.
Bitacora is een frisse witte Spaanse wijn gemaakt van 100% Verdejo druiven uit het Spaanse wijngebied Rueda. Deze wijn heeft veel fruitaroma’s en is het ideale compromis tussen de sauvignon blanc en de chardonnay liefhebber!
Heerlijke geur en smaak van oa tropisch fruit, appel, peer, groene meloen en rijpe perzik. Licht kruidig met de geur van witte bloesem.
Lekker voor de borrel, maar ook bij gegrilde zalm, garnalen, kip, paella, schaal- en schelpdieren en sashimi.
Bon Courage “Cuvee Prestige” is gemaakt van 100% Chardonnay. De druiven weken 24 uur op de schillen waarna ze in stalen tanks gisten tot een suikergehalte van 16° Balling. De wijn wordt opgevoed in Frans eiken vaten voor ongeveer 8 maanden.
Proefnotitie
De heerlijke aroma’s van de wijn komen je tegemoet zodra je hem inschenkt. Aroma’s van citrus, vanille en perzik maken een divers geheel. De wijn heeft een intens mondgevoel met smaken van grapefruit, limoen, vanille en butterscotch. De rijke smaken worden gevolgd door een lange finish die doet denken aan crème-brulee.
Wijn/Spijs
Deze Chardonnay gaat heerlijk samen met vis- of kipgerechten vergezeld door een romige saus. Ook licht gekruide gerechten of milde Indiase curry zijn een goede combinatie.
De Moscato d’Asti is gemaakt van de Moscato Bianco di Canelli. Na de oogst worden de druiven ontsteelt en geplet. Na een korte weking op de schillen wordt de most geperst. De vergisting vindt plaats bij een gecontroleerde temperatuur van 16°C gedurende 20 dagen. De lichte mousse wordt verkregen in druktanks waar gist wordt toegevoegd aan de wijn. Voor het bottelen wordt de wijn gefilterd waarna hij nog een aantal weken rijpt in de fles om een verfijnde smaak te krijgen.
Proefnotitie
Strogeel met delicate groene highlights. Het bouquet is geurig, een prachtig muskaatdruif aroma, met heldere acacia en lindebloesem tonen. Fijn zoet en een zuurgehalte dat de geur goed naar voren laat komen. De wijn heeft weinig alcohol en een zachte mousse.
Op de warme zuidkant in Noord West Italië ligt Piemonte, waar de Moscato wordt gemaakt, de fruitigste sprankeling, die men zich in het glas kan wensen. Op het wijngoed Cascina Fonda hebben de broers Marco en Massimo Barbero zich volledig toegelegd op de verfijning van deze prachtige mousserende wijnen, die tot de absolute top behoren.
Wijn/ spijs
Heerlijk om te serveren bij gebakjes, lichtgekleurd fruit en op room gebaseerde desserts. Een zeer aangenaam aperitief en dorstlesser op elk moment van de dag.
Deze wijn is gemaakt van 100% Pinot Grigio druiven die handmatig geoogst worden.
De fermentatie vindt plaats met behulp van geselecteerde gisten bij controleerde temperatuur. Daarna rijpt de wijn in stalen tanks.
De Pinot Grigio is licht en verfrissend met een aantrekkelijk bouquet en een zeer verleidelijke afdronk.
De kleur is strogeel met groende reflecties. In de neus komt de warme geur van geroosterd brood naar voren, die perfect in balans wordt gebracht door het aroma van groene appel.
De smaak is zeer fris en zeer toegankelijk.
Deze wijn is heerlijk als aperitief en zeer geschikt bij amuses, soep, vis en wit vlees.
Druivenrassen/Vinificatie
Deze wijn is gemaakt van Grenache Blanc en Marsanne druiven. De druiven groeien in de Rhône vallei op een bodem van klei en kalk.
Na de oogst worden de druiven ontsteeld voordat de vergisting start. De letters RS staan voor Récolte Sélectionnée, oftewel geselecteerde oogst, met uiteraard een knipoog naar de autosport carrière van Vermeersch.
Proefnotitie
Een schitterende helder gele kleur, met groene reflecties. Het bouquet kent aroma’s van wit fruit, vermengd met florale toetsen. Krakend fris smaakpalet met een bittere pointe. Knappe vettigheid en veel lengte in de afdronk.
Wijn/Spijs
Mooi in combinatie met verschillende visgerechten en schaal- en schelpdieren zoals gamba’s, (rivier)kreeft.