3-5
werkdagen

Gratis bezorgd
vanaf €100,-

Zorgvuldig
verpakt

Veilig
betalen

Leuke
wijngeschenken

info.icons.mobiel4

Resultaat 1–8 van de 14 resultaten wordt getoond

Niepoort Tawny Port

De druivensoorten die voor deze Port gebruikt worden zijn: Tinta Roriz, Touriga Nacional, Touriga Franca, Tinta Francisca, Tinta Cao, Tinta Amarela, Sousao. De gemiddelde leeftijd van de stokken is 30 jaar.
De Port wordt gemaakt van gedroogde druiven en rijpt lange tijd in houten vaten.

Lichte intensiteit. Amberkleurig met een licht rode/roze zweem. Erg veel gedroogd fruit in de geur (vijg, rozijn en krent) . Ook duidelijk karamel en gebrande noten waarneembaar. Licht gerookt. In smaak duidelijk oxidatief rijpe tonen. Gedroogd fruit (rozijnen) overheerst. Intens middenrif en zeer lange zijdezachte afdronk. Heel elegant en prachtige in balans.

Serveertemperatuur 16-18 graden Celsius. (is iets gekoeld ook lekker).

Een perfecte port om heerlijk van te genieten met bijvoorbeeld oude kazen, paté, foie gras en chocolade.

Meer informatie over de Niepoort Tawny Port

Wij zijn een onafhankelijk familiebedrijf sinds 1842. Gedurende vijf generaties is het bedrijf met succes van de ene Niepoort naar de volgende Niepoort overgegaan en in de meeste gevallen werkten de oudere en jongere generatie lange tijd naast elkaar. Op dit moment kijken we enthousiast uit naar de toekomstige zesde generatie en verwachten we een nauwe samenwerking.

De druiven die de Tawny Port van Niepoort tot leven brengen, zijn afkomstig van wijngaarden met lage opbrengst in de regio Cima Corgo del Douro, het gebied waar de beste Ports traditioneel vandaan komen. Na vinificatie in de karakteristieke betonnen tanks genaamd lagares , rijpt deze Port nog 42 maanden verder in kleine eikenhouten vaten wat zachte zoete tannines oplevert.

Deze Port kan na opening nog zeker 2 maanden gedronken worden!

PORT Ramos Pinto Late Bottled Vintage & Kaasplank in Giftbox

45,95 incl. btw

Deze LBV van Ramos Pinto heeft een dichte, levendige kleur met blauwe tinten. De geur is van een goede intensiteit, fijn en elegant. Zeer rijpe aroma’s hebben de overhand: zure kers, heerlijke pure chocolade en een zekere harsachtige aspect. Goed gestructureerd in de mond en vol van rijp fruit, met ronde tannines en een heerlijke afwerking.

Ramos Pinto werd opgericht in 1880 door Adriano Ramos Pinto en is uitgegroeid tot een toonaangevend wijnhuis dat uitstekende port en Douro-wijn produceert. Innovatie en respect voor tradities lopen als een rode draad door de geschiedenis van het wijnhuis, dat een unieke filosofie heeft voor de productie en selectie van de beste druiven en de meest geschikte terroirs.

De wijngaarden

Ramos Pinto is eigenaar van vier wijngaarden in de Douro-wijnregio die in totaal zo’n 360 hectare beslaan: Quintas do Bom Retiro en da Urtiga, traditionele wijngaarden in het hart van de Douro-vallei, voor verfijning en raffinement; Quinta dos Bons Ares, een van de modernste wijngaarden in de Douro Superior, voor een frisse en levendige noot; en tot slot Quinta de Ervamoira, gelegen in de Côa-vallei, voor structuur, stevigheid en intens fruit. De druiven voor de Ramos Pinto-wijnen zijn afkomstig uit al deze wijngaarden.

Wijnbereiding

Ramos Pinto Port wijnen worden bereid in het vinificatiecentrum van Ramos Pinto Quinta do Bom Retiro. In het geval van LBV en Vintage port worden de druiven behandeld via de tradtionele lagermethode (stenen persbak die vroeger werd gebruikt om druiven met de voeten te persen). Door deze traditionele techniek wordt het sap extra efficiënt en met zorg uit de druif gehaald. Na de eerste stappen van het wijnbereidingsproces worden de wijnen vervoerd naar de historische wijnkelders in Vila Nova de Gaia waar ze een lang rijpingsproces ondergaan.

Louis Roederer Groep

In 1990 werd Ramos Pinto onderdeel van de Louis Roederer Groep, die een soortgelijke geschiedenis kent. De karakteristieke kenmerken en kwaliteit waar Ramos Pinto zijn faam aan dankt hebben sindsdien internationaal naam gemaakt.

“Decanter Port” Feuerheerds 20 Years Old

45,00 incl. btw

Deze Tawny Port wordt gemaakt van Touriga Nacional, Touriga Franca, Tinta Roriz, Tinta Barroca en Tinto Cão. Fermentatie vindt plaats in vaten bij gecontroleerde temperatuur. In dit stadium wordt de druivenbrandewijn (eau-de-vie) aan de most toegevoegd.

Delicate oranje groenachtige kleur. Het bouquet toont aroma’s van gedroogd fruit, kruiden en fijne houttonen. Rijk en geconcentreerde smaken met een fluweelachtige afdronk.

  • Serveertemperatuur 16-18 graden Celsius.     
  • Deze oude Tawny Port is perfect om een maaltijd mee af te sluiten of om te schenken als dessertwijn. Heerlijk in combinatie met Roquefort, chocolaatjes, walnoten en crème brûlée.

Bergsig Estate Cape LBV

Bergsig Estate Cape LBV is een volle, zachte en donker gekleurde Portwijn met beginnende “tawny” tinten. De smaak is rijk en zacht met een uitzonderlijk lange nasmaak. Deze “port” is samengesteld van de druiven uit één oogstjaar.

Bergsig Estate Cape LBV is gemaakt van Tinta Barocca druiven die pas toen ze volledig rijp waren werden geplukt. Nadat het verrijkt is met Brandy rijpt deze Port wijn op gebruikte Eikenhouten vaten.

Deze wijn is afkomstig van Bergsig Estate in Breede River Valley, een van de grotere wijnhuizen in Zuid-Afrika.

  • Bergsig Estate Cape LBV is lekker bij sigaren, gerijpte kaas, koffie, zandkoekjes en rijke vruchten taart.
  • Drink deze Late Bottled Vintage op een temperatuur van 16-18°C.

Feuerheerds 10 Years Old Port

Deze 10 jaar oude port wordt gemaakt van Touriga Franca, Tinta Roriz, Tinta Barroca, Tinto Cão en andere traditionele druivensoorten uit de regio Douro. Feuerheerd’s 10 Year Old Tawny Port heeft 10 jaar in eikenhouten vaten gerijpt.

Prachtige zachte textuur met een intense complexe neus met aroma’s van noten, rozijnen en vijgen.

  • Serveertemperatuur 16-18 graden Celsius.     
  • Heerlijk bij desserts als cakes, chocolade, walnoten, noten, crème brûlée, Roquefort en als digestief.

Feuerheerds Colheita 2000 Port

Colheita is een oude Port van een enkele oogst en rijpt minstens 7 jaar in eikenvaten. De druivensoorten van deze Port bestaan uit: Tourigna Nacional, Touriga Franca, Tinta Roriz, Tinta Barroca and Tinto Cão.

Amberkleurige port met rode tinten. In de neus karamel en zoete specerijen. Sterk en romig, fris en goed in balans.

  • Serveertemperatuur 16-18 graden Celsius.     
  • Deze Colheita Port is de perfecte afsluiting van elke maaltijd, heerlijke dessertwijn, is heerlijk samen met Roquefort, gehakttaarten, cake, chocolade, walnoten, noten en crème brûlée.

Feuerheerds Colheita 2005 Port

Colheita is een Port van een enkele oogst en rijpt minstens 7 jaar in eikenvaten. De druivensoorten van deze Port bestaan uit: Tourigna Nacional, Touriga Franca, Tinta Roriz, Tinta Barroca and Tinto Cão.

Diepe rode kleur met bruine tinten. In de neus, elegant en fris met tonen van gedroogd fruit en subtiele kruidige hints. Op het palet verfrissend met gedroogd fruit en een elegante afdronk.

  • Serveertemperatuur 16-18 graden Celsius.     
  • Deze Colheita Port is de perfecte afsluiting van elke maaltijd, heerlijk als dessertwijn. Gaat goed samen met Roquefort, gehakttaarten, cakes, chocolade, walnoten, noten en crème brûlée.

Feuerheerds Fine Ruby Port

Deze Fine Ruby port wordt gemaakt van Touriga Nacional, Touriga Franca, Tinta Roriz, Tinta Barroca en Tinto Cão. Een blend van geselecteerde jonge ports die rijpen in grote eikenhouten vaten die voor het jonge fruitkarakter zorgen. Deze Fine Ruby port heeft een rijke, volle body met smaken van rood fruit, zoals pruimen en frambozen. 

De familie Van Zeller is een van de bekendste families binnen het Port gebied en eigenaar van diverse gerenommeerde Port huizen, zoals o.a. Feuerheerds en Quinta Roriz. De oorsprong van de bekende familie Zeller gaat terug naar de 13e eeuw, naar de Vlaamse stad Mechelen en Nijmegen, waar de familie verschillende gebouwen bezat, namelijk het dorp van de Zellaer. Tijdens de 17e eeuw, ten tijde van de religieuze oorlogen die Noord- en Midden-Europa in die tijd voerden, zijn de van Zellers gemigreerd naar Spanje en Portugal om zich te vestigen. De voorouders van de familie Zeller zijn de eerste leden van 14 generaties in de wijnhandel van Port en Douro. In 1993 verkocht de familie het bekende Quinta Noval aan de AXA groep.

  • Serveertemperatuur 14-16 graden Celsius.
  • Deze port is heerlijk op zichzelf of samen met kazen, chocolade en desserts.