3-5
werkdagen

Gratis bezorgd
vanaf €100,-

Zorgvuldig
verpakt

Veilig
betalen

Leuke
wijngeschenken

info.icons.mobiel4

Toont alle 6 resultaten

Don PX Convento Selección 1958 in Giftbox

320,00 incl. btw

De kleur is zuiver zwart met gejodeerde reflecties. Het aroma in de neus is zeer intens met tonen die doen denken aan bittere sinaasappel marmelade, daarnaast gebrande koffie, balsamico, rozijnen, pruimen en gedroogde perziken. De aanzet in de smaak is zeer zoet met een lichte zuurgraad en een aangename frisse bitterheid.

Bodegas Toro Albalá is een wijnproducent in de Zuid Spaanse regio Montilla-Moriles. Het bedrijf werd in 1922 opgericht door Jose María Toro Albalá, maar de roots gaan terug tot een landgoed dat in 1844 werd gesticht door de grootvader van Albalá, Antonio Sánchez Prieto. Het was de eerste producent die Pedro Ximénez op de markt bracht als een enkele variëteit en het is één van de wijnhuizen die staat voor kwaliteit in de appellatie Montilla-Moriles. Toro Albalá blinkt vooral uit in de productie van zoete vintage wijnen gemaakt met Pedro Ximénez, het vlaggenschip van de regio.

De oorspronkelijke bodega en wijngaard bevonden zich op hellingen in de buurt van Castillo de Poley, een kasteel buiten Aguilar de la Frontera. Het gerucht gaat dat er nog een vat van de wijnoogst uit 1844 is van deze wijngaard, welke nog steeds in de kelder staat. In 1922 verplaatste Jose María Toro Albalá de wijnmakerij naar het pand wat van de eerste energiecentrale in de regio Montilla-Moriles was geweest. Jose María vestigde de naam Bodegas Toro Albalá en richtte de wijnmakerij op de Pedro Ximénez-druif, waar de regio Montilla-Moriles nu bekend om staat. De oude energiecentrale blijft de etikettering thematisch inspireren.

In de jaren ‘80 werd het wijnhuis overgenomen door de huidige eigenaar en oenoloog, Antonio Sánchez Romero. Toro Albalá heeft twee belangrijke wijnhuizen, één in Moriles en de andere in Aguilar de la Frontera. Bodegas Toro Albalá wordt gerekend tot de top-100 wijnbedrijven van Spanje. Het bedrijf heeft de filosofie ‘calidad como unica y primera norma’ (kwaliteit is de norm). De productie is volledig toegespitst op de Pedro Ximénez-druif, afgekort als PX. Deze druif doet het goed onder de extreme omstandigheden van Zuid-Spanje met z’n koude winters en snikhete, zeer droge zomers.

De rijpe, zeer zoete PX-druiven worden direct na de oogst circa 10 dagen onder de felle zon te drogen gelegd. Het vocht in de druiven verdampt grotendeels, waardoor de concentratie aan suikers en de natuurlijke aroma’s een boost krijgt. Daarna worden de druiven geperst, waarna het een gedeeltelijke alcoholische gisting ondergaat. De gisting wordt uiteindelijk gestopt door het toevoegen van kwalitatief hoogwaardige wijnalcohol.

Toro Albalá produceert een reeks vintage-gedateerde single-vineyard Pedro Ximenéz met een minimale rijping van 25 jaar in eikenhout. Sommige vaten dateren zelfs van vóór de Spaanse Burgeroorlog. De technieken die worden gebruikt om deze wijnen te maken laten een alcoholgehalte van 15 procent en meer toe zonder te worden versterkt – in tegenstelling tot Sherry. Dit is een van de kenmerken waardoor het Toro Albalá assortiment zo lang en zo succesvol kan verouderen.

Beerenauslese ST Cuvee #15 (37,5 cl)

De druiven voor deze wijn worden één voor één handmatig van de tros geplukt en streng geselecteerd. Zeldzame en exquise wijnen met uitgesproken honingachtige aroma’s van botrytis (edelrot).

Deze Beerenauslese heeft een fijn boeket, een perfecte stijlvolle zoete ervaring. In de neus komen geuren van perzik en mango naar voren met een vleugje honing. In de mond is deze Beerenauslese zeer elegant en complex, maar zeer licht.

Weinhaus Gebr. Steffen werd in 1794 opgericht door de ‘Steffen Schmitt’ familie in Trittenheim, een dorpje in de Moezel valley, één van de beroemdste wijnbouwgebieden in Europa. Na 1945 is er hard gewerkt door de broers Johann en Peter Steffen om het bedrijf uit te breiden. Hun visie op het gebied van constante kwaliteitsverbetering was een belangrijke factor hierin. Met meer dan 200 jaar ervaring is dit familiebedrijf heden ten dage wereldwijd een gevestigde naam op het gebied van wijn en botteling.

Vandaag de dag wordt dit bedrijf zeer succesvol geleid door Hans Steffen en zijn zoon Roman Steffen. Hun vooruitziende blik en expertise stelde hen in staat een succesvol bedrijf te creëren met een zeer hoge standaard voor kwaliteit en hygiëne.

  • Serveertemperatuur 8-10 graden Celsius.
  • Deze dessertwijn is opwekkend en veelzijdig. Daardoor ook lekker als zoet aperitief. Verder een echte dessertwijn, bijvoorbeeld bij ijs, kleine gebakjes (petit four), cake, citroencake, appeltaart, vlaai, bonbons, chocolade, aardbeien met slagroom. Maar ook bij vers fruit, zoals peren, banaan, perzik.

Doña Dolce Moscatel 50cl

Voor deze zoete wijn worden de beste moscatel-druiven geoogst van de wijngaarden in het estate ‘Less Canyaes’.  De ondergrond bestaat uit een sterk leemhoudende grond welke gunstig is voor de moscatel druif. De wijn gist op lage temperatuur, om het fruit zo veel mogelijk te behouden. De gisting wordt onderbroken door de toevoeging van wijnalcohol op het moment dat er een ideale balans is tussen de zuren en de overgebleven natuurlijke suikers in de wijn.

Deze Doña Dolce Moscatel heeft de geur van bloemen, citrusfruit, rijpe druiven, honing en gedroogde vruchten gevolgd door een smaak met aangename zuren die mooi in balans is met het zoet in deze dessertwijn.

  • Heerlijk bij een fruitdessert. Daarnaast smakelijk bij taarten met fruit of als aperitief, maar ook bij blauwschimmelkazen.
  • Drink deze wijn op een temperatuur van 6-8°C.

EMINENCIA PEDRO XIMENEZ SHERRY 75cl

Sherry komt uit de provincie Cádiz in Andalusië, Spanje. Cádiz ligt tussen de steden Jerez de la Frontera (hiervan is de naam van deze wijn) en Puerto de Santa Maria. Meer dan 90 procent van de wijngaarden is aangeplant met de druif Palomino. De twee andere sherrydruiven zijn Pedro Ximenez en Muskadel, deze worden hoofdzakelijk gebruikt om de sherry’s zoeter te maken. De Pedro-Ximenez Sherry is gevinificeerd van zongerijpte druiven van deze druivensoort. De druiven worden laat in september geoogst, zo dat deze een hoog suikergehalte opbouwen en hieruit een heerlijk zoete Sherry gemaakt kunnen worden.

Proefnotitie
Intensief en donkerbruin van kleur met aroma’s van noten, rozijnen, vijgen en dadels, chocolade en mokka. Zeer intensief zoet in de smaak, een wijn voor de echte zoetekauw, met dadels, rozijnen maar ook zeer mooie balans van zuren en bitters.

Een perfecte dessertwijn goed bij krachtige, zoete desserts, notentaart en chocolade.

Heaven on Earth Muscat 375ml

Heaven on Earth Muscat (375ml) is een biologische dessertwijn die smaakt naar abrikozen, perzik en honing. Door de frisse citrussmaken blijft de wijn makkelijk drinkbaar.

De wijn is afkomstig van het Stellar Organics, 275 km ten noorden van Kaapstad op weg richting Namibië.

Heaven On Earth Muscat Sweet van Stellar Winery is een zeer intense dessertwijn van op stro en rooibostakken gedroogde druiven.  Dit is een Biologische en Fairtrade wijn met Max Havelaar keurmerk.

  • Lekker bij zoete desserts, fruit of met kazen.
  • Drink deze wijn op een temperatuur van 10-12°C.

MOSCATEL DE SETÚBAL CASA ERMELINDA FREITAS FLOR DE LA MAR

Flor de la Mar is gemaakt van 100% Moscatel de Setúbal afkomstig van de oudere wijngaarden van Casa Ermelinda Freitas gelegen in Fernando Pó, Palmela.
Vinificatie in RVS tanks, tijdens de gisting wordt er neutrale alcohol van 77% vol toegevoegd waardoor het gistingsproces stopt en restsuikers achterblijven in de wijn. Daarna volgt een rijping van 24 maanden in halve eikenhouten vaten.

Proefnotitie
De wijn heeft een prachtige goud-oranje kleur met licht bruine schakeringen. In de geur zeer complex met aroma’s van noten, rozijnen, sinaasappelmarmelade. De smaak is zacht, zoet, fruitig met tonen van rozijnen en honing.  De lange afdronk is mooi in balans tussen fruitigheid en frisse levendige zuren. Echt een prachtige wijn!

  • Serveertemperatuur 8-10 graden Celsius.
  • De ideale begeleider van kaas, noten, crème brûlée, lichte chocoladedesserts, fudge en vele andere heerlijke zoetigheden.